367
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ με τον εκπαιδευτή σκι και σνόουμπορντ Κωνσταντίνο Κουρέτα, σε επίσκεψή του στο Χιονοδρομικό του Παρνασσού τον Ιανουάριο. | Protagon

Οι σκιέρ του Φόρουμ των Δελφών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2019, 21:58
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ με τον εκπαιδευτή σκι και σνόουμπορντ Κωνσταντίνο Κουρέτα, σε επίσκεψή του στο Χιονοδρομικό του Παρνασσού τον Ιανουάριο.
|Protagon

Οι σκιέρ του Φόρουμ των Δελφών

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2019, 21:58

Μια πληθώρα επιλογών προσφέρει το Delphi Economic Forum που πραγματοποιείται έως και την Κυριακή στους Δελφούς. Εκτός από τις συζητήσεις, τις αναλύσεις, τους στοχαστές και τη δικτύωση, παρέχει μια σειρά από δραστηριότητες όπως ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο, γιόγκα και hiking στο μονοπάτι Ε4 μέχρι επισκέψεις σε σημεία αναφοράς στο μεταλλευτικό παρελθόν και παρόν της περιοχής. Ακόμη, η στρατηγική τοποθεσία των Δελφών παρέχει πολύ γρήγορη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και στο βουνό.

Για ορισμένους εκ των συμμετεχόντων, δεν τέθηκε καν ζήτημα επιλογής δραστηριότητας για το πρωί του Σαββάτου: ήταν μια θαυμάσια ημέρα, με πολύ ήλιο και ανεβασμένη θερμοκρασία, ιδανική για σκι στον Παρνασσό. Και φυσικά αυτό ακριβώς έκαναν οι φανατικοί σκιέρ – πανελίστες αλλά και ακροατές του φόρουμ.

Πρώτος ανέβηκε στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού ο –συνήθης ύποπτος!- Τζέφρι Πάιατ. Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ έφτασε στις 8.00 το πρωί στο κέντρο, ώστε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες στη διάθεσή του. Είναι δεινός σκιέρ και πολύ συχνά ανεβαίνει νωρίς το πρωί για το αγαπημένο του άθλημα. Η άφιξή του είναι σχεδόν πάντα στις 8.00

Η δεξιότητα του κ. Πάιατ στο σκι είναι εντυπωσιακή, όπως λένε άνθρωποι που τον συναναστρέφονται στο βουνό. Έχει τρομερή αντοχή και εξαιρετική τεχνική. Είναι πολύ δύσκολο να τον ακολουθήσει κάποιος για μια ολόκληρη ημέρα σκι. Ο ίδιος επαινεί με κάθε ευκαιρία τα ελληνικά βουνά, ενώ πριν από τρεις μήνες χαιρέτισε ημερίδα του Ελληνικού Συλλόγου Τουριστικής Χιονοδρομίας (www.snowclub.gr ) με θέμα το μέλλον του χιονοδρομικού τουρισμού.

Ο πρεσβευτής της Γερμανίας Γενς Πλέτνερ είναι, επίσης, δεινός σκιέρ και έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τον Παρνασσό. Το πρωί του Σαββάτου ανέβηκε με την οικογένειά του και τη συνοδεία του γύρω στις 10 και κατευθύνθηκε με λαχτάρα στις φορτωμένες με πολύ χιόνι πίστες.

Γύρω στις 10.00 έφτασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τα παιδιά τους και φίλους των παιδιών τους. Χαμογελαστός και ευδιάθετος, δεν προλάβαινε να χαιρετάει. Έκανε σκι μέχρι τις 3.00 οπότε και κατέβηκε, φωτογραφήθηκε με όσους του το ζήτησαν και αποχώρησε. Η σύζυγός του είχε αποχωρήσει αρκετά νωρίτερα, καθώς ήθελε να παρακολουθήσει απογευματινά session του Φόρουμ. Εξάλλου, λίγο μετά τις 19.00 θα ήταν και η ίδια ομιλήτρια σε κάποιο session.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...