232
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε πρόσφατη εμφάνισή της στη Βουλή. Μιλώντας στο ραδιόφωνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους πέραν της 15ης Ιουνίου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ζαχαράκη: Οι Πανελλαδικές θα γίνουν, οι προαγωγικές (μάλλον) όχι

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 14:10
Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε πρόσφατη εμφάνισή της στη Βουλή. Μιλώντας στο ραδιόφωνο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους πέραν της 15ης Ιουνίου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ζαχαράκη: Οι Πανελλαδικές θα γίνουν, οι προαγωγικές (μάλλον) όχι

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 14:10

Το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία εξετάζει πλέον το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και ενώ ήδη υπογράφηκε η νέα ΚΥΑ για παράταση της αναστολής λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων ως τις 10 Μαΐου, λόγω κορονοϊού.

«Στόχος μας είναι να κερδηθούν οι μαθησιακοί στόχοι. Τα παιδιά πρέπει να πάρουν τα περισσότερα από τον δάσκαλο στη φυσική τάξη. Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να καλύψουν τα κενά», δήλωσε η κυρία Ζαχαράκη, ενώ σε ερώτηση για το πώς θα βαθμολογηθούν οι μαθητές, παρέπεμψε στους υπευθύνους των τάξεων λέγοντας ότι «αυτοί γνωρίζουν τα παιδιά».

Ειδικά για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Δημοτικό), «πρέπει να καλυφθούν ενότητες που είναι σημαντικές σε Γλώσσα και Μαθηματικά για να πάνε στην επόμενη χρονιά».

«Δεν υπάρχει ένδειξη ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, όλα όμως εξαρτώνται από το επόμενο χρονικό διάστημα», είπε η υφυπουργός Παιδείας που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «επέκτασης της σχολικής χρονιάς πέραν της 15ης Ιουνίου».

«Λειτουργούμε σε συνάρτηση των συμβουλών των ειδικών, των αναγκών κάλυψης της ύλης αλλά και της ομαλότερης επιστροφής των παιδιών στην τάξη με μέριμνα για την υγεία τους» εξήγησε η κυρία Ζαχαράκη, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

«Ολα εξαρτώνται από την εβδομάδα που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί για την επιστροφή, αλλά και τον τρόπο επιστροφής» κατέληξε η κυρία Ζαχαράκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...