232
Η παραλλαγή του λογότυπου που είχε σχεδιάσει ο Κερτ Κομπέιν, διά χειρός Μαρκ Τζέικομπς | Facebook

Οι Nirvana μηνύουν τον Μαρκ Τζέικομπς για λογότυπο που είχε σχεδιάσει ο Κερτ Κομπέιν

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 12:32
Η παραλλαγή του λογότυπου που είχε σχεδιάσει ο Κερτ Κομπέιν, διά χειρός Μαρκ Τζέικομπς
|Facebook

Οι Nirvana μηνύουν τον Μαρκ Τζέικομπς για λογότυπο που είχε σχεδιάσει ο Κερτ Κομπέιν

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 12:32

Tα μέλη του συγκροτήματος Nirvana αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του φημισμένου αμερικανού σχεδιαστή μόδας Μαρκ Τζέικομπς για τη χρήση του διάσημου χαμόγελου σε μπλουζάκια που πωλούνται με την επωνυμία του.

Οπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα, το επίμαχο μπλουζάκι με το στρογγυλό προσωπάκι γράφει πάνω «HEAVEN» αντί του ονόματος της διάσημης μπάντας και τα μάτια που είχαν «X» στη θέση τους, έχουν αντικατασταθεί με τα γράμματα «M» και «J», τα αρχικά του σχεδιαστή.

Το αυθεντικό λογότυπο των Nirvana, όπως το είχε σχεδιάσει ο Κερτ Κομπέιν (Facebook)

Το λογότυπο, το χρώμα και η γραμματοσειρά, ωστόσο, φαίνεται να είναι τα ίδια. Το μπλουζάκι αποτελεί μέρος της συλλογής «Bootleg Redux Grunge», την οποία ο σχεδιαστής παρουσίασε αρχικά το 1993 για τον οίκο μόδας του Πέρι Ελις όταν ο Τζέικομπς ήταν επικεφαλής για τη γυναικεία συλλογή του Ελις.

Αλλά οι εναπομείναντες Nirvana-ο Κομπέιν απεβίωσε το 1994- θεωρούν ότι το λογότυπο smiley (χαμογελαστό πρόσωπο) είναι δικό τους, κατοχυρωμένο από το συγκρότημα, καθώς το κυκλοφόρησαν έναν χρόνο νωρίτερα, το 1992.

Το παράξενο είναι πάντως, γιατί τα μέλη του γκρουπ αποφάσισαν ξαφνικά να κινηθούν νομικά εναντίον του Τζέικομπς για τα πνευματικά δικαιώματα, ενώ το συγκεκριμένο ρούχο υπάρχει στο εμπόριο εδώ και τόσα χρόνια.

Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον εμβληματικό αρχηγό της μπάντας, Κερτ Κομπέιν, και έγινε το συνώνυμο με τη μουσική τους, ενώ δεσπόζει σε ό,τι έχει να κάνει με το γκρουπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...