455
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετά τον κόσμο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λευκάδα στις αρχές Ιουλίου. Σειρά παίρνουν Ζάκυνθος και Γρεβενά | INTIMEnews

Οι μονοεδρικές στην κορυφή της προεκλογικής στόχευσης της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2018, 16:45
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετά τον κόσμο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Λευκάδα στις αρχές Ιουλίου. Σειρά παίρνουν Ζάκυνθος και Γρεβενά
|INTIMEnews

Οι μονοεδρικές στην κορυφή της προεκλογικής στόχευσης της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2018, 16:45

Με μία μίνι περιοδεία στη Ζάκυνθο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζει και επισήμως τη νέα πολιτική σεζόν, σε μία κίνηση όμως που έχει τη δική της πολιτική σημασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΝΔ είχε βρεθεί ξανά στο νησί της Ζακύνθου την περασμένη άνοιξη, για το πρώτο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο, χωρίς να κρύβει τις υψηλές προσδοκίες που έχει για την εκλογική επίδοση του κόμματός του στα νησιά του Ιονίου.

Το καλοκαίρι σειρά στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη πήρε η Λευκάδα, σε μία ακόμη επίσκεψη που δείχνει την ιδιαίτερη προσοχή που δίνεται από το εκλογικό του επιτελείο στις μονοεδρικές περιφέρειες.

Η επίσκεψη στη Ζάκυνθο συμπίπτει με τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Διονυσίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις μαζί με τον γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη και τον υπεύθυνο για τα Ιόνια Νησιά Βασίλη Οικονόμου.

Μαζί με στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ, θα επισκεφθεί το Βυζαντινό Μουσείο, την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο του νησιού. Το απόγευμα θα επισκεφτεί έκθεση τοπικών προϊόντων και στη συνέχεια θα δώσει το παρών στην Λιτανεία του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου.

Την επόμενη εβδομάδα, έπεται η επίσκεψή του στη Δυτική Μακεδονία, επίσης σημαντική περιοχή για τη ΝΔ, ειδικά μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει. Η εν λόγω περιοδεία ήταν προγραμματισμένη από τον Ιούλιο, αλλά αναβλήθηκε λόγω της τραγωδίας στο Μάτι.

Στόχος της Πειραιώς είναι η επικράτηση και στις επτά μονοεδρικές περιφέρειες, καθώς όπως εκτιμάται, αποτελούν το κλεδί για την επίτευξη της πολυπόθητης αυτοδυναμίας.

Εξ ου και η ιδιαίτερη σημασία που έχουν οι συγκεκριμένες περιφέρειες στον προεκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ κάτι που άλλωστε είχε υπενθυμίσει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες τον φέρνουν να προλαβαίνει να κάνει μία ακόμη περιοδεία πρν από τη ΔΕΘ, αυτή τη φορά στα Γρεβενά (επίσης μονοεδρική).

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που επικαλούνται «Τα Νέα», διάχυτη στην Πειραιπώς είναι η αισιοδοξία ότι μπορούν να βαφτούν γαλάζιες στον εκλογικό χάρτη και οι επτά μονοεδρικές.  Γιατί μπορεί τον Σεπτέμβριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε κερδίσει πέντε από τις επτά, οι διαφορές ωστόσο στα ποσοστά των δύο κομμάτων ήταν μικρές.

Στη Φωκίδα, π.χ., ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκεντρώσει το 32,98% των ψήφων έναντι 32,16% που είχε πάρει η ΝΔ. Στα Γρεβενά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 34,51% και η ΝΔ 32,15%. Στη Σάμο το κυβερνών κόμμα πήρε 31,01%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση 22,98%.  Στην Κεφαλλονιά ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος με 33,95%, όταν τη ΝΔ  ψήφισε το 27,55% των ψηφοφόρων. Στη Ζάκυνθο καταγράφηκε η μεγαλύτερη διαφορά, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει 36,16% και τη ΝΔ 27,51%. Ευρυτανία και Λευκάδα ήταν οι δύο μονοεδρικές που κέρδισε η κεντροδεξιά παράταξη. Στην πρώτη η ΝΔ συγκέντρωσε το 34,33% των ψήφων και ο ΣΥΡΙΖΑ το 33,47%. Στη δεύτερη η ΝΔ έφτασε το 32%, ενώ ο  ΣΥΡΙΖΑ το 30,68%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...