636
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη για δεύτερη φορά στο Μάτι προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων | INTIMEnews

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξανά στο Μάτι, έναν μήνα μετά [εικόνες&βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2018, 12:49
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη για δεύτερη φορά στο Μάτι προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα των κατοίκων
|INTIMEnews

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξανά στο Μάτι, έναν μήνα μετά [εικόνες&βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2018, 12:49

Εναν μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που παρέσυρε στο θάνατο 96 ανθρώπους καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά της, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά την περιοχή για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τέσσερις εβδομάδες μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου, να δει πως εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης και να ενημερωθεί σχετικά από τους αρμόδιους φορείς.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήταν τυπική αφού γνώριζε εκ των προτέρων τα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και έκανε αρκετές ερωτήσεις.

Την Τετάρτη άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά και ενημερώθηκε αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους.

 

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε προσωπικά για την αποκατάσταση της περιοχής, εκφράζοντας παράλληλα την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη για την άμεση και ταχεία απόδοση των ευθυνών για την τραγωδία.

«Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα κάνει τη δουλειά της αλλά σε μια δημοκρατία υπάρχει ευθύνη και υπάρχει και λογοδοσία, κάποιοι έφταιγαν που 96 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους και εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες έχασαν τις περιουσίες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά (δείτε κάτω το σχετικό βίντεο).

Να σημειωθεί ότι η πρώτη φορά που βρέθηκε στο Μάτι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν στις 26 Ιουλίου, τρεις ημέρες μετά την «Μαύρη Δευτέρα».

Μαξίμου: Μάταιη επικοινωνιακή εκμετάλλευση της τραγωδίας

Για μάταιη απόπειρα επικοινωνιακής εκμετάλλευσης της τραγωδίας στο Μάτι, έκανε λόγο το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού στο σχόλιό του για την επίσκεψη Μητσοτάκη.

«Την ίδια ώρα που ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε τη συνήθη καθημερινή παρουσία του στο Μάτι, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, ο κ. Μητσοτάκης πήγε σαν τον κλέφτη, και μόνο με τη ‘κομματική’ κάμερα του ΣΚΑΙ, προφανώς για να μη τους ξεφύγει κανένα πλάνο από κατοίκους που δηλώνουν ικανοποίηση για την καθημερινή παρουσία της κυβέρνησης και την ταχεία υλοποίηση μέτρων φροντίδας στους πληγέντες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Μαξίμου που καταλήγει:

«Το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια».

Μετά τις φλόγες, το τέρας της γραφειοκρατίας

Ενα μήνα μετά τη «Μαύρη Δευτέρα»,  οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία και την αναλγησία του κράτους.

Τα εξαγγελθέντα από την κυβέρνηση επιδόματα άμεσης βοήθειας στους πληγέντες έρχονται με το… σταγονόμετρο, την ώρα που έχουν αρχίσει οι κατεδαφίσεις των «κόκκινων» κτιρίων.

Το επίδομα των 586 ευρώ δεν έχει ακόμα φθάσει στα χέρια τους ενώ κάποιοι είδαν ακόμα και να τους κατάσχουν τα ποσά των ενισχύσεων, για φορολογικές οφειλές (το ζήτημα ξεπεράστηκε μόνο κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του επικεφαλής της ΑΑΔΕ).

«Τα επιδόματα αυτά δεν έχουν πιστωθεί ακόμη στο λογαριασμό του δήμου. Τα περιμένουν από το Γενικό Λογιστηρίο του Κράτους. Μέχρι στιγμής τίποτα», επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Δήμου Μαραθώνα Διονυσία Κανελλοπούλου.

Η καταβολή των χρημάτων είναι ζήτημα ωρών, επιμένουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών (και ας έχουν περάσει τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες από την τραγωδία). «Εχουμε εγκρίνει την πίστωση των χρημάτων και θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα», υπόσχονται…

Ενδεικτικό πάντως των αργών ρυθμών που παρατηρούνται στην εκταμίευση των επιδομάτων είναι ότι, όπως γράφουν «Τα Νέα», μέχρι και την Τρίτη από τις συνολικά 4.239 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από πυρόπληκτους για την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, μόλις 1.622 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις έχουν λάβει τα επιδόματα των 6.200 ευρώ και 9.200 ευρώ αντίστοιχα. Δηλαδή, δύο στους τρεις πυρόπληκτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...