254
Το φάρμακο είχε αναπτυχθεί αρχικά για τη νόσο Εμπολα, αλλά χρησιμοποιείται κατά του κορονοϊού | REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/File Photo

Οι ΗΠΑ δέσμευσαν τα παγκόσμια αποθέματα ρεμντεσιβίρης κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 09:46
Το φάρμακο είχε αναπτυχθεί αρχικά για τη νόσο Εμπολα, αλλά χρησιμοποιείται κατά του κορονοϊού
|REUTERS/Amr Abdallah Dalsh/File Photo

Οι ΗΠΑ δέσμευσαν τα παγκόσμια αποθέματα ρεμντεσιβίρης κατά του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 09:46

Οι αμερικανικές Αρχές κατάφεραν να δεσμεύσουν τα παγκόσμια αποθέματα της ρεμντεσιβίρης, ενός από τα δύο φάρμακα που έχουν αποτελεσματική δράση κατά του κορονοϊού.

Η ρεμντεσιβίρη που κατασκευάζεται από την εταιρεία Gilead έχει εγκριθεί για την ταχύτερη ανάρρωση ασθενών με Covid-19. Αρχικά είχε αναπτυχθεί για τη θεραπεία της νόσου Εμπολα, αλλά αποδείχτηκε αναποτελεσματική.

Ήδη, όπως  αναφέρει ο Guardian, έχουν εξαντληθεί οι πρώτες 140.000 δόσεις. Οι ΗΠΑ αγόρασαν άλλες 500.000 δόσεις, που αντιστοιχούν στην παραγωγή του Ιουλίου και το 90% της παραγωγής του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι για τρεις μήνες δεν έχει μείνει παρά ελάχιστο από το πολύτιμο φάρμακο για τον υπόλοιπο πλανήτη.

Το κόστος για έξι δόσεις είναι περίπου 3.200 δολάρια (2.850 ευρώ).

Πρόκειται για μια επιθετική ενέργεια των αμερικανικών Αρχών, εντάσσεται όμως στην πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ να επιδιώκει πάση θυσία σκευάσματα και ιατρικό υλικό που σχετίζεται με τον κορονοϊό και την καταπολέμησή του.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φυσικά και θριαμβολογεί για την επιτυχία: «Κλείσαμε μια καταπληκτική συμφωνία για να διασφαλίσουμε ότι οι Αμερικανοί έχουν πρόσβαση στην πρώτη θεραπεία για την Covid-19», είπε ο υπουργός Υγείας Αλεξ Αζάρ.

Η συμφωνία έρχεται την ώρα που η πανδημία μοιάζει και πάλι να είναι εκτός ελέγχου στις ΗΠΑ με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά και τις πολιτείες να επανεξετάζουν ή ακόμη και να ακυρώνουν επ’αόριστο τα μέτρα για το εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας.

«Κινούμαστε στη λάθος κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά την Τρίτη ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Αντονι Φάουτσι που, όπως είπε ακόμη, δεν θα εκπλαγεί να δει τα κρούσματα να φτάνουν τα 100.000 την ημέρα από 40.000 αν δεν ληφθούν μέτρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...