230
|

Καθηγητής Γώγος: Βέβαιο ότι θα αυξηθούν τα εισαγόμενα κρούσματα – πότε θα χτυπήσει «καμπανάκι κινδύνου»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 09:31

Καθηγητής Γώγος: Βέβαιο ότι θα αυξηθούν τα εισαγόμενα κρούσματα – πότε θα χτυπήσει «καμπανάκι κινδύνου»

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2020, 09:31

Μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα θα τα καταφέρει.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος είπε ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι εξαιρετικός και ότι το όλο εγχείρημα στο χαρτί έχει σχεδιαστεί πάρα πολύ καλά, αλλά η εφαρμογή του στην πράξη είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη.

«Νομίζω όμως ότι θα τα καταφέρουμε» είπε ο κ.Γώγος, κάνοντας ειδική αναφορά στο σύστημα QR – στον στοχευμένο έλεγχο των τουριστών- ως την  καλύτερη λύση που υπήρχε προκειμένου να υπάρχει άμεση διάγνωση, περιορισμός και ιχνηλάτηση τυχόν κρούσματος.

Ο κ. Γώγος δήλωσε πως είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων και επεσήμανε ξανά τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής συχρωτισμού.

Οσο για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα χτυπήσει «καμπανάκι» στις αρχές, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τη διασπορά σε όλη τη χώρα.

«Αν για παράδειγμα βρεθούν 12 κρούσματα στην περιοχή του Εχίνου είναι θέμα, αλλά ξέρουμε που είναι, ξέρουμε τα μέτρα, μπορούμε να το περιορίσουμε. Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα διασπαρεί είναι το σημαντικό», εξήγησε.

«Πάνω από 50 κρούσματα πάντως, είναι θέμα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά», τόνισε ο καθηγητής, ενώ στην ερώτηση τι πρέπει να γίνει αν εντοπιστεί αυξημένος αριθμός κρουσμάτων από πτήσεις του εξωτερικού, είπε ότι τότε θα πρέπει να εξεταστούν ξανά οι παράμετροι στο QR των επισκεπτών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...