586
Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος έχει διαγνωστεί και ο ίδιος με καρκίνο, δήλωσε ότι βρίσκεται σε «στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη». | Royal Household/Handout via REUTERS

Ο βασιλιάς Κάρολος εξυμνεί το θάρρος της Κέιτ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2024, 10:36
Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος έχει διαγνωστεί και ο ίδιος με καρκίνο, δήλωσε ότι βρίσκεται σε «στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη».
|Royal Household/Handout via REUTERS

Ο βασιλιάς Κάρολος εξυμνεί το θάρρος της Κέιτ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2024, 10:36

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ασθενής με καρκίνο και ο ίδιος, δήλωσε «υπερήφανος για το θάρρος που επέδειξε η Κέιτ» μιλώντας για τον καρκίνο και τη χημειοθεραπεία της: αυτό ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, τονίζοντας πως ο μονάρχης βρίσκεται σε «στενή επαφή με την αγαπημένη του νύφη».

Αμέριστη είναι η στήριξη για την πριγκίπισσα, η οποία περιέγραψε τη διάγνωσή της ως «τεράστιο σοκ» σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε την Παρασκευή. 

Από τα τέλη Φεβρουαρίου υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία. 

Η πριγκίπισσα είπε ότι ήταν «απίστευτα δύσκολοι μήνες» για την οικογένειά της, αλλά ότι είναι «καλά και κάθε μέρα γίνεται  πιο δυνατή». 

Εικόνα από το βίντεο στους κήπους του παλατιού, όπου η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο (BBC Studios/via REUTERS).

Η είδηση ήρθε έξι εβδομάδες αφότου ο βασιλιάς Κάρολος διέκοψε τις δημόσιες εμφανίσεις του μετά από διάγνωση καρκίνου. 

Οι δυο τους νοσηλεύτηκαν για λίγο ταυτόχρονα στο ιδιωτικό νοσοκομείο London Clinic. 

Η πριγκίπισσα είχε προγραμματισμένη εγχείρηση στην κοιλιά τον Ιανουάριο και ο βασιλιάς εισήχθη για μια επέμβαση εξαιτίας διόγκωσης του προστάτη. 

«Η Αυτού Μεγαλειότητα είναι τόσο περήφανος για την Κέιτ και το θάρρος της να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο», είπε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, αναφέρει το BBC.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα, που ενημερώθηκαν για τα νέα αναφορικά με την υγεία της πριγκίπισσας πριν από την ανακοίνωση της Παρασκευής, δήλωσαν ότι «θα συνεχίσουν να προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξή τους σε όλη την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή». 

Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ έστειλαν ένα μήνυμα λέγοντας: «Ευχόμαστε υγεία και ανάρρωση για την Κέιτ και την οικογένεια και ελπίζουμε να μπορούν να το ξεπεράσουν αυτό ιδιωτικά και με ειρήνη». 

Ο αδερφός της Κάθριν, Τζέιμς Μίντλετον, δημοσίευσε ένα μήνυμα συμπαράστασης στην αδερφή του στο Instagram γράφοντας: «Με τα χρόνια, έχουμε ανέβει πολλά βουνά μαζί. Ως οικογένεια, θα ανέβουμε και αυτό μαζί σας». 

Το παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχει αποκαλύψει τον τύπο καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε η Κέιτ, αλλά τονίζει ότι είναι βέβαιο πως θα αναρρώσει πλήρως. 

Συμπαράσταση από ηγέτες και κόσμο

Πολίτες στέλνουν διαρκώς μηνύματα συμπαράστασης στην πριγκίπισσα. 

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είπε την Παρασκευή ότι η Κάθριν έδειξε «τεράστια γενναιότητα» αντιμετωπίζοντας όλη αυτή την «έντονη διερεύνηση» γύρω από την υγεία και την «εξαφάνισή» της. 

Και πρόσθεσε: «Οταν πρόκειται για θέματα υγείας, όπως και σε όλους, πρέπει να της δοθεί το δικαίωμα της ιδιωτικότητας για να επικεντρωθεί στη θεραπεία της και να είναι με την αγαπημένη της οικογένεια». 

Ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία, σερ Κιρ Στάρμερ, είπε ότι η σκέψη του είναι με τη βασιλική οικογένεια και ότι τον ενθάρρυνε η αισιοδοξία και το «μήνυμα πίστης και ελπίδας» της πριγκίπισσας. 

Επίσης αναφέρθηκε σε όλη την έρευνα που αντιμετώπισε η Κέιτ τις τελευταίες εβδομάδες, σχολιάζοντας το «πρόσθετο άγχος» που της προκάλεσε το να λάβει τη διάγνωση εν μέσω «έντονης φημολογίας και σεναρίων». 

Μια οθόνη δείχνει τα νέα για την υγεία της πριγκίπισσας της Ουαλίας, έξω από τα στούντιο του Fox News στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης (REUTERS/Andrew Kelly)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι είναι κι ο ίδιος μεταξύ «εκατομμύριων σε όλο τον κόσμο που προσεύχονται» για την «πλήρη ανάρρωση της Κέιτ». 

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η «δύναμη και η ανθεκτικότητα της πριγκίπισσας μας εμπνέουν όλους». 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...