554
Η Κέιτ Μίντλετον στο βίντεο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα | twitter

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2024, 20:14
Η Κέιτ Μίντλετον στο βίντεο που ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα
|twitter

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2024, 20:14

Μάλλον σοκαριστικό επίλογο είχε η παραφιλολογία των βρετανικών media και των απανταχού social media για την κατάσταση της Κέιτ Μίντλετον: η «αγωνία» όλων αυτών, επαγγελματιών και μη, πρέπει να κόπασε κάπως, αφού το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου η ίδια η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται ήδη στην κατάλληλη θεραπεία.

H Κέιτ στο βίντεο που δημοσίευσε λέει ότι η θεραπεία της βρίσκεται στα πρώτα στάδια και ομολογεί ότι η γνώση της ασθένειάς της ήταν αρχικώς «τεράστιο σοκ» για την ίδια, ύστερα μάλιστα από ένα «απίστευτα δύσκολο δίμηνο». Πάντως καθησύχασε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτήν: «Είμαι καλά και κάθε μέρα γίνομαι πιο δυνατή».

Στη δήλωσή της η πριγκίπισσα εξήγησε πως όταν υπεβλήθη σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα, τον περασμένο Ιανουάριο, δεν γνώρισε ότι έπασχε. Ωστόσο «οι εξετάσεις που έκανα μετά την επέμβαση έδειξαν ότι είχα καρκίνο. Ως εκ τούτου, οι γιατροί μού συνέστησαν να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας».

Λεπτομέρειες για την υγεία της Μίντλετον δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά το Παλάτι του Κένσινγκτον δηλώνει βέβαιο ότι η πριγκίπισσα θα αναρρώσει πλήρως. «Ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διαχειριστούμε την κατάσταση διακριτικά, για το καλό της οικογένειας μας» λέει στο βίντεο η Κέιτ.

Ακολουθεί το κείμενο της δημόσιας εξομολόγησής της. «Θέλω να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω, προσωπικά, για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση. Ηταν απίστευτα δύσκολο το δίμηνο για ολόκληρη την οικογένειά μας, όμως είχα εξαιρετική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, και την οποία ευγνωμονώ.

»Τον Ιανουάριο υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, στο Λονδίνο, και τότε η κατάστασή μου δεν κρίθηκε επίφοβη για καρκίνο. Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο οι μετεγχειρητικές εξετάσεις έδειξαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

»Αυτό, φυσικά, προκάλεσε τεράστιο σοκ, και ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε διακριτικά χάριν της οικογένειάς μας. Οπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο για να αναρρώσω από μείζονα χειρουργική επέμβαση για να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά, το πιο σημαντικό, μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σαρλότ και τον Λούις με τρόπο που τους ταιριάζει και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι εντάξει. Οπως τους έχω πει, είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ: στο σώμα και στ πνεύμα μου.

»Το να έχω τον Γουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Οπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχετε δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας. Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε πως, ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και διακριτικότητα, όσο ολοκληρώνω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έφερνε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω όταν μπορέσω, αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάκαμψη.

»Αυτή την περίοδο σκέφτομαι και όλους αυτούς που η ζωή τους έχει επηρεαστεί από τον καρκίνο. Για όλους όσοι αντιμετωπίζουν αυτήν την ασθένεια, σε όποια μορφή και αν είναι, να πω ότι δεν πρέπει να αποκαρδιώνονται και να απελπίζονται. Δεν είναι μόνοι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...