420
Τζεφ Μπέζος: ο άνθρωπος που θέλει να κατακτήσει την «αιώνια ζωή» επί Γης πληρώνει αδρά τις γενετικές έρευνες | CreativeProtagon

Ο Τζεφ Μπέζος κυνηγά το άπιαστο όνειρο της αθανασίας

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 20:50
Τζεφ Μπέζος: ο άνθρωπος που θέλει να κατακτήσει την «αιώνια ζωή» επί Γης πληρώνει αδρά τις γενετικές έρευνες
|CreativeProtagon

Ο Τζεφ Μπέζος κυνηγά το άπιαστο όνειρο της αθανασίας

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2021, 20:50

Ο Τζεφ Μπέζος έχει τα απαιτούμενα κεφάλαια ώστε να επιθυμεί όχι την αναπαραγωγή τους πλέον, αλλά επενδύσεις σε απατηλά όνειρα όπως είναι η παράταση του ανθρώπινου βίου, δηλαδή η αιώνια και απέθαντη νιότη. «Τι άλλο να επιθυμεί ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ύστερα από όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που έχει» αναρωτιούνται και οι λονδρέζικοι Times. «Μα, περισσότερο χρόνο για να τα ξοδέψει» απαντούν μόνοι τους, με βρετανικό φλέγμα.

Ο τρόπος που βρήκε ο 57χρονος Μπέζος για να αναζωπυρώσει τις ελπίδες του για πολύ… βαθιά γεράματα δεν είναι άλλος από τη χρηματοδότηση μίας νεοσύστατης εταιρείας της Silicon Valley η οποία στρατολογεί μερικούς από τους παγκοσμίως κορυφαίους γενετικούς επιστήμονες. Δουλειά όλων αυτών είναι να βρουν το μοντέρνο ελιξίριο που χαρίζει «αιώνια ζωή» στον άνθρωπο προτού κλείσει τα μάτια του – αν τα κλείσει κάποτε, δηλαδή…

Ο ιδρυτής της Amazon λέγεται ότι έριξε πολλά εκατομμύρια δολάρια στο πρότζεκτ της εταιρείας Altos Labs περί επαναπρογραμματισμού των γονιδίων του ανθρώπου. Η εταιρεία αυτή έχει ιδρυθεί από έναν ρώσο μπίζνεσμαν του web, κάποιον Γιούρι Μίλνερ, ο οποίος φιλοδοξεί να δημιουργήσει αλυσίδα εργαστηρίων στις ΗΠΑ, στη Βρετανία και στην Ιαπωνία. Για τον Μπέζο το ενδιαφέρον του εγχειρήματος εστιάζεται στις εφαρμογές κατά της γήρανσης, έτσι σεβαστό ποσό από το χρήμα του κατέληξε στα ταμεία της Altos μέσω του επενδυτικού γραφείου Bezos Expeditions.

Συνολικά η πρωτοποριακή εταιρεία μάζεψε περί τα 270 εκατ. δολάρια για τις σχετικές με την «αιώνια ζωή» έρευνές της λέει το MIT Technology Review. Το ίδιο ανέφερε ότι «η Altos ακολουθεί τεχνολογία βιολογικού επαναπρογραμματισμού, έναν τρόπο αναζωογόνησης κυττάρων στο εργαστήριο, κάτι που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορούσε να αναζωογονήσει τα σώματα, παρατείνοντας τελικά την ανθρώπινη ζωή».

Επίσης λέγεται ότι ο Μπέζος στήριξε οικονομικώς και την εταιρεία Unity Biotech η οποία επικεντρώνεται στα γεροντικά φάρμακα. Πρόκειται για σκευάσματα που φιλοδοξούν «να απαλλάξουν το σώμα από τα λεγόμενα γηρασμένα κύτταρα, κύτταρα που αρνούνται να πεθάνουν και εκκρίνουν επιβλαβείς χημικές ουσίες στον οργανισμό». Προς το παρόν πάντως το μεγαλύτερο μέρος των πειραμάτων στο εργαστήριο αφορά πειραματόζωα έγραψαν οι Βρετανοί. Είναι σίγουρο ότι τίποτε αξιοποιήσιμο υπέρ του ανθρώπου δεν έχει βρεθεί ακόμη και ότι οι δοκιμές αφορούν ποντίκια.

Υπενθυμίζεται ότι ο αμερικανός Κροίσος είναι ιδιοκτήτης εμβληματικών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, όπως είναι η εταιρεία διαστημικών ταξιδιών Blue Origin, στην οποία έχει ρίξει δισεκατομμύρια δολάρια, η εφημερίδα Washington Post, την οποία απέκτησε αντί 250 εκατ. δολαρίων το 2013, κ.ά. Ο ιδρυτής της Amazon ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία του μέσω του Bezos Expeditions. Εχει αναπτύξει φιλανθρωπική δράση, αλλά και οικολογική μέσω του λεγόμενου ταμείου Bezos Earth το οποίο στοχεύει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...