694
Η Μέγκαν Μαρκλ ήταν καυτή όταν το 2013 έψηνε μπέργκερ σε διαφημιστικό σποτ αμερικανικού περιοδικού | You Tube

Βασιλικό πρωτόκολλο; Η νύφη το ‘σπασε!

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2018, 08:00
Η Μέγκαν Μαρκλ ήταν καυτή όταν το 2013 έψηνε μπέργκερ σε διαφημιστικό σποτ αμερικανικού περιοδικού
|You Tube

Βασιλικό πρωτόκολλο; Η νύφη το ‘σπασε!

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2018, 08:00

Ο εκμοντερνισμός της βρετανικής μοναρχίας ακούει στο όνομα «Μέγκαν Μαρκλ». Το Σάββατο 19 Μαΐου το παλάτι θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του για να υποδεχθεί στη διευρυμένη του οικογένεια μία γυναίκα από άλλη ήπειρο και πιθανότατα, και από άλλο γαλαξία.

Ο πρώτος διαφυλετικός γάμος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι γεγονός και η αποδοχή του από το παλάτι χτυπάει κόκκινο, καθώς θα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος αυτοπροσώπως εκείνος που θα παραδώσει τη νύφη του, στον γιο του Χάρι. Ακούγεται πολύ μπερδεμένο, αλλά έτσι τα έφερε η ζωή, καθώς ο πατέρας της Μέγκαν, Τόμας Μαρκλ, ύστερα από τα σκάνδαλα με τις στημένες παπαρατσικές φωτογραφίες του και την επέμβαση στην καρδιά στην οποία υποβλήθηκε -όπως τουλάχιστον έχει διαρρεύσει στα μίντια-, δεν πρόκειται να παραστεί στον γάμο.

«Δεν μου επιτρέπεται να ενθουσιαστώ» δήλωσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι σύμφωνα με εντολή γιατρού πρέπει να μείνει μακριά από τις συγκινήσεις του γάμου της κορούλας του.

Ο συμβολισμός της συνοδείας του πατέρα της νύφης, είναι σαφής: ο «ισχυρός» της οικογένειας, παραδίδει την κόρη του στον νέο άνδρα που αναλαμβάνει από δω και πέρα να την προσέχει και να την προστατεύει, τον άνδρα της. Σε αυτή την περίπτωση όμως, δεν θα γίνει έτσι: ο Κάρολος είναι ο πεθερός της νύφης που δεν την αποχωρίζεται από τη δική του εστία, αντιθέτως, την οδηγεί ολοταχώς σε αυτήν και στην αγκαλιά του μικρότερου γιου του.

Από τη μία λοιπόν, έχουμε την παλιά αριστοκρατία και από την άλλη, τη χολιγουντιανή αύρα της Μέγκαν. Είναι σαν να σου σερβίρουν σε ένα πανάκριβο σερβίτσιο, από εκείνα με τις γκραβούρες που έχουν πάνω μαρκησίες και προβατάκια, ένα ζουμερό, λαχταριστό μπέργκερ και σου ζητούν να το φας με χρυσά μαχαιροπίρουνα.

Το παράδειγμα με το ζουμερό μπέργκερ δεν είναι τυχαίο. Η ιταλική Corriere della sera ξέθαψε διαφημιστικό για μπέργκερ που είχε κάνει η Μέγκαν για τεύχος του περιοδικού Men’s Health το 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=cbn0xFtWUaU

Με τίτλο «Το τέλειο κορίτσι για κάθε άνδρα», η Μέγκαν σε αυτό το βίντεο εμφανίζεται σε μια ταράτσα, να προσαρμόζει το σοβαροφανές της ρούχο σε κάτι πιο σέξι και στη συνέχεια να επιδίδεται σε μπάρμπεκιου: η απόλυτη φαντασίωση, όπως τη λανσάρουν συνήθως τα ανδρικά περιοδικά. Μια ωραία γυναίκα που ξέρει να παίζει με τα δικά τους παιχνίδια, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εξοπλισμός ψησταριάς.

Την ημέρα του γάμου της, η εικόνα της θα απέχει κατά πολύ από εκείνο το σέξι εξωτικό πλάσμα της ταράτσας, που έκανε το ψήσιμο «να δείχνει πιο καυτό από ποτέ».

Χιλιάδες κόσμου θα περιμένουν να τη δουν, στην πιο σημαντική και σίγουρα πιο αγχωτική πρεμιέρα της ζωής της. Κανείς δεν ξέρει αν στην πραγματικότητα η Μέγκαν αισθάνεται θλίψη, ή ανακούφιση που δεν θα τη συνοδεύσει ο πιο ατσούμπαλος και λαϊκός μπαμπάς της, αλλά ο γαλαζοαίματος πεθερός της.

Το σίγουρο είναι, ότι ύστερα από τόσο μαστίγωμα που έχει υποστεί από τα βρετανικά tabloids για τη δυσλειτουργική οικογένειά της, η 36χρονη αυτή γυναίκα ενσαρκώνει την εκδίκηση του «φτωχού συγγενή».

Κι ενώ-αν εξαιρέσουμε τη μητέρα της-η υπόλοιπη οικογένειά της με αποκορύφωμα τα ανεκδιήγητα ετεροθαλή αδέρφια της- δεν χαίρονται με τη χαρά της, ήρθαν δύο εύστοχα δημοσιεύματα των New York Times να την υποστηρίξουν από αμερικανικής πλευράς.

Το πρώτο έρχεται από την αρθρογράφο Τάνια Γκολντ που παρατηρεί ότι η «Βιομηχανία του Στέμματος» δεν ψάχνει πλέον νύφες από τους κύκλους της αριστοκρατίας, αλλά αναζητά σύγχρονες γυναίκες που βγαίνουν ωραίες στις φωτογραφίες και ανεβάζουν τη δημοτικότητα της γερασμένης φίρμας.

Στη συνέχεια, αραδιάζει ένα σωρό από άβολα περιστατικά που έχουν συμβεί παλιότερα στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας: σύζυγοι που συνωμοτούσαν για τη δολοφονία των συζύγων τους, που κατηγορήθηκαν για μοιχεία ή φυλακίστηκαν για προδοσία, αποδεικνύουν ότι και οι βασιλιάδες έχουν πολλά άπλυτα που έχουν κατά καιρούς βγει στη φορά. «Οπότε ο Τόμας Μαρκλ δεν έχει κανέναν λόγο για να ντρέπεται να εμφανιστεί μπροστά στους γαλαζοαίματους» συμπεραίνει η δημοσιογράφος.

Το άλλο άρθρο της ίδιας αμερικανικής εφημερίδας, έρχεται από την πένα της Σάρα Λάιαλ, η οποία θεωρεί αδιανόητο να μετατρέπεται η Μέγκαν Μαρκλ σε σάκο του μποξ.

Ο τυφώνας Μέγκαν έρχεται λοιπόν να σαρώσει το παλάτι. Σημασία έχει η Μέγκαν, και όχι η Μαρκλ. Ποιοι είμαστε τελικά; Είμαστε η οικογένειά μας, οι ντροπιαστικές στιγμές των γονιών μας και το προβληματικό DNA των προγόνων μας; Ή είμαστε απλά ο εαυτός μας; Σε τελική ανάλυση, το πιο ταιριαστό χρώμα για το αίμα είναι το κόκκινο και όχι το γαλάζιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...