437
O Τσιτσιπάς έχει μόλις νικήσει. Σχεδόν δεν τον πιστεύει. Ενα αστέρι γεννιέται, ανέφεραν από το Αυστραλιανό Οπεν | REUTERS/Lucy Nicholson

Απίστευτος Τσιτσιπάς! Πέρασε στα ημιτελικά!

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 07:15
O Τσιτσιπάς έχει μόλις νικήσει. Σχεδόν δεν τον πιστεύει. Ενα αστέρι γεννιέται, ανέφεραν από το Αυστραλιανό Οπεν
|REUTERS/Lucy Nicholson

Απίστευτος Τσιτσιπάς! Πέρασε στα ημιτελικά!

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 07:15

Το ότι ο θρίαμβός του επί του θρυλικού Ρότζερ Φέντερερ δεν ήταν κάτι τυχαίο, το είχε αποδεχτεί και ο ίδιος ο Ελβετός. Απλώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς το απέδειξε και στον υπόλοιπο κόσμο, στο κορτ των προημιτελικών του Αυστραλιανού Οπεν, δύο ημέρες αργότερα.

Ο 20χρονος έλληνας τενίστας νίκησε στον προημιτελικό που διεξήχθη τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) στη Μελβούρνη τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκουτ και προκρίθηκε στον πρώτο ημιτελικό τουρνουά Γκραν Σλαμ της καριέρας του.

Πιθανότερος αντίπαλος ο σπουδαίος Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ αλλά πλέον κανένας αντίπαλος δεν πρέπει να φοβίζει τον Τσιτσιπά! Οι ιθύνοντες του Αυστραλιανού Οπεν είναι σίγουροι: «Ενα αστέρι γεννιέται» ανέφεραν μετά τη νίκη του Τσιτσιπά στον προημιτελικό.

Ο αγώνας για τους «8» ήταν και αυτός επικός, όπως και αυτός με τον Φέντερερ.

Ο Τσιτσιπάς πήρε το πρώτο σετ με 7-5, αλλά έχασε το δεύτερο από τον 30χρονο Ισπανό με 4-6. Τότε έδειξε χαρακτήρα, σθένος και δύναμη. Πήρε το τρίτο και καθοριστικό σετ με 6-4 και στο τέταρτο επικράτησε με 7-6(2) στο τάι μπρέικ.

Μεγάλο του προσόν, η επιτυχία του στους «άσσους»: πέτυχε 22 στο ματς, έναντι μόλις έξι του αντιπάλου του. Τα σερβίς του μετρήθηκαν σε ταχύτητες άνω των 200 χλμ.

«Ζω το όνειρό μου. Νομίζω ότι είναι παραμύθι, αλλά είναι απλά η αλήθεια. Ζω αυτό για το οποίο δουλεύω πολύ σκληρά», δήλωσε ο έλληνας τενίστας μετά τον θρίαμβό του.

«Είναι συγκινητική στιγμή, αλλά ξέρω ότι έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Οταν έλεγα στην αρχή της χρονιάς πως ένας από τους στόχους μου είναι να πάω στην ημιτελική φάση ενός Γκραν Σλαμ, νόμιζαν ότι είμαι τρελός, αλλά να που έγινε. Δεν είναι όνειρο, αλλά μία πραγματικότητα», τόνισε ο Στέφανος στη συνέντευξή του μέσα από το κορτ, μετά τη λήξη του αγώνα.

Στο ερώτημα πώς μπόρεσε να διαχειριστεί την ιστορική νίκη του επί του Φέντερερ και εμφανίστηκε έτοιμος για τον προημιτελικό με τον Ισπανό, ο Τσιτσιπάς απάντησε:

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να προετοιμαστώ για αυτό το ματς. Οπως είδα και στα social media, γινόταν ένας πανικός»… Σε εκείνο το σημείο κάποιος από τους Ελληνες που ήταν στην κερκίδα φώναξε: «Αντετοκούνμπο». Και τότε ο Τσιτσιπάς σχολίασε:

«Γειά! Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εδώ»

«Ηταν μία σπουδαία νίκη, που τράβηξε την προσοχή του κόσμου. Ηταν πρόκληση να μείνω συγκεντρωμένος, αλλά χαίρομαι που έπαιξα καλά».

O Τσιτσιπάς είχε πει ότι ένας από τους στόχους του για το νέο έτος είναι να φτάσει σε έναν ημιτελικό τουρνουά Γκραν Σλαμ (Αυστραλιανό Οπεν, Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον ή Αμερικανικό Οπεν). Του χρειάστηκαν μόλις 22 ημέρες για να πετύχει τον στόχο του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...