420
Ελληνικά πανό που δίνουν μία διάσταση επικαιρότητας στον αγώνα του Τσιτσιπά | REUTERS/Edgar Su

Στιγμές Euro 2004 ζει η Αυστραλία χάρη στον Τσιτσιπά

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 00:13
Ελληνικά πανό που δίνουν μία διάσταση επικαιρότητας στον αγώνα του Τσιτσιπά
|REUTERS/Edgar Su

Στιγμές Euro 2004 ζει η Αυστραλία χάρη στον Τσιτσιπά

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 00:13

Παροξυσμός. Αυτή είναι η λέξη που περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές συνοικίες της Αυστραλίας μετά την τεράστια νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του ζωντανού θρύλου του τένις, Ρότζερ Φέντερερ.

Οι ομογενείς στη Μελβούρνη έζησαν με τον δικό τους τρόπο τη μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά με τον ελβετό τενίστα.

Ο έλληνες φίλαθλοι μάλιστα δημιούργησαν ατμόσφαιρα γηπέδου βλέποντας τον Τσιτσιπά να νικά με 3-1 σετ τον Ελβετό και να περνά στα προημιτελικά του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκουτ.

Οι σκηνές που επικράτησαν μετά την νίκη του σε αρκετά σημεία της Αυστραλίας θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό εκείνες μετά το έπος του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου. Οι αγκαλιές, τα φιλιά και τα συνθήματα κράτησαν για αρκετές ώρες

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι ο αγώνας του έλληνα τενίστα «σάρωσε» και στην τηλεθέαση στην Αυστραλία, με τα τοπικά Μέσα να αναφέρουν ότι το παιχνίδι του με τον Φέντερερ, «έπιασε» 1,38 εκατ. τηλεθεατές κατά μέσο όρο.

Ηταν μάλιστα το Νο.1 πρόγραμμα της αυστραλιανής τηλεόρασης, καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής, με τεράστια διαφορά μάλιστα, από το δεύτερο, ένα ριάλιτι του καναλιού Ten, το οποίο και είχε μέσο όρο 700.000 τηλεθεατές.

Τη φρενίτιδα που επικρατεί από την Κυριακή ειδικά στην Μελβούρνη περιέγραψε και ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Ο κ. Παπαστεργιάδης τόνισε στο Sport24 Radio 103,3 ότι ο ενθουσιασμός των ομογενών για τον Στέφανο Τσιτσιπά θυμίζει τον αντίστοιχο στο Euro 2004, ενώ υποστηρίζει ότι κάποιοι είχαν  βαφτίσει μέχρι και σουβλάκια με το όνομα του έλληνα τενίστα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...