912
«Πάνο θα σε μαλώσω», εμφανίζεται να λέει, χαμογελαστός, στον κυβερνητικό του εταίρο ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου | INTIMEnews

Ο Τσίπρας βάζει στόχο εκλογές το… φθινόπωρο του 2019

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 12:58
«Πάνο θα σε μαλώσω», εμφανίζεται να λέει, χαμογελαστός, στον κυβερνητικό του εταίρο ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου
|INTIMEnews

Ο Τσίπρας βάζει στόχο εκλογές το… φθινόπωρο του 2019

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 12:58

Στόχος της κυβέρνησης είναι οι βουλευτικές εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο του 2019, με την ολοκλήρωση της θητείας της, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κάνοντας και πάλι λόγο για «αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπικές έρευνες» που επιδιώκουν να διαμορφώσουν εικόνα κατάρρευσης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στόχος αυτής της κυβέρνησης -ταυτόχρονα με την υπέρβαση της κρίσης, την έξοδο από τα μνημόνια- είναι να οδηγήσει στη λαϊκή ετυμηγορία στο τέλος της θητείας της. Και τέλος της θητείας μας είναι το φθινόπωρο του 2019, ούτε καν οι ευρωεκλογές του 2019. Γιατί ακούω διάφορες κουβέντες, διάφορες σκέψεις. Οι ευρωεκλογές απλά θα διαψεύσουν, παταγωδώς μάλιστα, όλους όσοι έχουν σπεύσει να διαμορφώσουν πολιτικούς συσχετισμούς, μέσα από αμφίσημες και αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπικές έρευνες που διαμορφώνουν μια πλαστή εικόνα, όχι μόνο τώρα -αλλά και παλιότερα- σε σχέση με την κρίση του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στους υπουργούς του, έχοντας πλάι του τον αθυρόστομο κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο.

Αραγε αναφερόταν στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το «Εθνος» και δείχνει κλείσιμο της «ψαλίδας» με τη Νέα Δημοκρατία στις 4,4 μονάδες; Η μήπως τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας όπως τα παρουσιάζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, δεν «κουμπώνουν» με το αφήγημα του Πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του περί «φτιαχτών» ή «καθ’ υπαγόρευση» δημοσκοπήσεων που αποσκοπούν στον επηρεασμό της κοινής γνώμης και το ψαλίδισμα της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ;

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Έθνος» η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να συγκεντρώνει ποσοστό 21,6% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 17,2% του κυβερνώντος κόμματος, με το προβάδισμα του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη να μειώνεται στις 4,4, μονάδες.

Στην τρίτη θέση βρίσκονται Κίνημα Αλλαγής και Χρυσή Αυγή με 7,8% και ακολουθούν  ΚΚΕ με 6,3% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες του Πάνου Καμμένου στο 2,3%. Η Ένωση Κεντρώων αγγίζει το 1,5% και έπονται Λαϊκή Ενότητα στο 1,7% και Ελληνική Λύση στο 1,4%. Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη συγκεντρώνουν ποσοστό 1,4%, ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται δημοσκοπικά το νέο κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ΜεΡΑ 25, με ποσοστό 1,2%, όσο και η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός το 28,5% των ερωτηθέντων απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 22,5% που θεωρεί ως καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα. Ποσοστό 47,5% απαντά «κανένας από τους δύο».

Οκτώ στους δέκα, τέλος, δηλώνουν προβληματισμένοι για το μέλλον της χώρας, με μόνο 19% να δηλώνει αισιόδοξο.

Εισήγηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το ορόσημο του ερχόμενου Αυγούστου, συνιστά μια τομή στη σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας. Εργαζόμαστε συγκροτημένα, μεθοδικά και με αίσθηση καθήκοντος για την έξοδο από την επιτροπεία. Εισήγηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Geplaatst door Alexis Tsipras op Dinsdag 3 april 2018

«Δεν απειλούμε κανέναν – Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Σε ένα ακόμα μήνυμα προς την Αγκυρα, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν απελεί κανέναν, αλλά δεν φοβάται και κανέναν.

«Η Ελλάδα», είπε, «είναι μια χώρα ισχυρή και ασφαλής. Με ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και ερείσματα. Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δε φοβόμαστε και κανέναν. Καλούμε τους γείτονες μας να αφήσουν την αδιέξοδη ρητορική κλιμάκωση». «Όταν έχεις προβλήματα στο σπίτι σου δεν τα βάζεις με τον γείτονά σου», παρατήρησε χαρακτηριστικά σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι στη λεκτική αντιπαράθεση με τη γείτονα μετά τα «σουλτάνος» και «τρελός» για τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Μαλώνοντας» μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, τον υπουργό Εθνικής Αμυνας για τη φραστική του επίθεση και τους χαρακτηρισμούς σε βάρος του τούρκου προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε με νόημα πως «η μεγαλύτερη εθνική αποτυχία αυτή τη στιγμή θα ήταν η αδυναμία μας να διαχειριστούμε με ενότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία, την τουρκική προκλητικότητα και την όξυνση που παρατηρούμε από τους γείτονες μας».

«Ας αφήσουν τις επιθέσεις οι γείτονές μας», πρόσθεσε, «και ας προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό σε μια κίνηση καλής θέλησης για την επίσπευση της επιστροφής των δύο ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Γιατί είναι άδικο να κρατούνται» και απευθυνόμενος στον Ερντογάν επικαλέστηκε τη συμπεριφορά που επέδειξε η Αθήνα σε αντίστοιχο περιστατικό με τούρκους στρατιώτες που είχαν περάσει στο ελληνικό έδαφος: «Όπως εμείς, στο παρελθόν, επιστρέψαμε τούρκους στρατιώτες που κάνοντας περιπολία πέρασαν στα ελληνικά σύνορα, έτσι περιμένω σήμερα από τον τούρκο πρόεδρο να κάνει το ίδιο».

Ανάλογη έμφαση έδωσε ο κ. Τσίπρας και στην επίλυση όλων των εκκρεμών ζητημάτων στα βόρεια σύνορά μας, τόσο με την Αλβανία, όσο και με την ΠΓΔΜ, «χωρίς υποχωρήσεις απο πάγιες εθνικές μας θέσεις και με αίσθημα εθνικής ευθύνης», όπως υπογράμμισε.

Στην συγκεκριμένη αναφορά του είπε πως θα ήταν ευχής έργο να υπήρχε κλίμα συνεννόησης και ενότητας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αλλά προς λύπη του -όπως επεσήμανε- δεν το βλέπει να επιτυγχάνεται.

«Λυπάμαι, αλλά δεν το βλέπω, μακάρι να διαψευσθώ», ανέφερε, καυτηριάζοντας τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η στάση της άκριτης και στείρας αντιπαράθεσης κάνει ζημιά στη χώρα
Ο αρχηγός της ΝΔ αρνείται να συναντήσει τον υπουργό Εξωτερικών, επιτίθεται στον υπουργό Αμυνας, δεν βοηθάει αυτή η στάση», τόνισε υπερασπιζόμενος για μία ακόμη φορά τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο, που συγκέντρωσε τα πυρά της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του εναντίον του τούρκου προέδρου.

Ετριξε… τα δόντια σε τυχόν αντιρρησίες

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς του να εργαστούν εν όψει της 4ης αξιολόγησης, με αίσθημα ευθύνης το διάστημα που απομένει και κάλεσε όποιον έχει αντιρρήσεις να τις πει τώρα.

«Αναμένω όλοι και όλες σας να εργαστείτε με αίσθημα ευθύνης διότι τώρα κρίνεται η επιτυχία της κυβέρνησης και η λήξη προγράμματος. Δεν υπάρχει άλλη αξιολόγηση. Είναι η τελευταία. Και άρα πιθανές εκκρεμότητες δεν μπορούν να μετατεθούν στο μέλλον. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι δεν θα δεχτώ καθυστερήσεις, κωλυσιεργείες και τεχνητά εμπόδια. Εδώ κρίνεται το συλλογικό μας στοίχημα και όχι το ατομικό έργο κάθε υπουργού. Όποιος, λοιπόν, έχει αντιρρήσεις να τις εκφράσει τώρα. Έχουν μείνει περίπου ογδόντα ημέρες για να κλείσει η αξιολόγηση. Θέλω σε αυτές τις ογδόντα μέρες να δώσετε όλες σας τις δυνάμεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος», ήταν το αυστηρό μήνυμα που εξέπεμψε για τα στελέχη της κυβέρνησής του.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...