461
Οι δηλώσεις Καμμένου για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη που συνέστησε λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά στον υπουργό Εθνικής Αμυνας | ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: Ανίκανος και επικίνδυνος ο Πάνος Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 10:53
Οι δηλώσεις Καμμένου για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη που συνέστησε λιγότερα λόγια και περισσότερη δουλειά στον υπουργό Εθνικής Αμυνας
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μητσοτάκης: Ανίκανος και επικίνδυνος ο Πάνος Καμμένος

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2018, 10:53

Σφοδρή επίθεση προσωπικά κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Μ. Τρίτης, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας για τον Ερντογάν και τον χαρακτηρισμό «τρελό» που χρησιμοποίησε για τον τούρκο πρόεδρο, αλλά και όσα είπε για τον χρόνο κράτησης των δύο ελλήνων αξιωματικών που παραμένουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της χώρας «δεν είναι απλά ανίκανος, αλλά και επικίνδυνος». «Δεν ελέγχει αυτά που λέει, ρίχνει αχρείαστα, λάδι στη φωτιά. Το λέω για τη συνολική του συμπεριφορά. Έχω στηλιτεύει και το στυλ του, τις στολές παραλλαγής και άλλες γραφικότητες», υπογράμμισε μεταξύ άλλων και χαρακτήρισε «τουλάχιστον επιπόλαιο να νομίζουν κάποιοι ότι απαντώντας στον Ταγίπ Ερντογάν με τον τρόπο τον οποίο ενδεχομένως αυτός θα ήθελε, θα πετύχουν τη συσπείρωση».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον υπουργό να μιλάει λιγότερο και να κάνει περισσότερο τη δουλειά του, που είναι η ενίσχυση του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων. «Μένει σε αυτή τη θέση (του υπουργού Αμυνας) ένας άνθρωπος ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει αυτά που λέει. Να μιλάει λιγότερο και να ασχολείται περισσότερο με την ιδιότητά του», παρατήρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι κανονικά ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να τον είχε αποπέμψει.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας αδύναμος πρωθυπουργός που θα έπρεπε να έχει αποπέμψει χθες τον κ. Καμμένο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς Καμμένου για τον τούρκο πρόεδρο έκανε λόγο για «παντελώς άσχετη δήλωση, που ρίχνει λάδι στην φωτιά». Είναι λανθασμένη η έκφραση, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως και η ανακοίνωση του Μαξίμου που μιλούσε για «σουλτάνο», ενώ για τη δική του στάση έναντι της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας, ξεκαθάρισε πως δεν έχει και δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ τα εθνικά θέματα για εσωτερική κατανάλωση.

Nωρίτερα ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. «Ο κ. Τσίπρας φέρει βαρύτατες ευθύνες και πρέπει σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο να δώσει εξηγήσεις για τη δήλωση του συγκυβερνήτη του ότι οι δύο ελληνες στρατιωτικοί μπορεί να βγουν από τις τουρκικές φυλακές σε 15 χρόνια», είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι ο τρόπος που πολιτεύεται, προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά, δεν συνάδει με τη θέση, τη στάση και τον ρόλο ενός υπουργού Εθνικής Αμυνας σε περίοδο κρίσης.

Ομοίως, η  επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με ανάρτησή της στο Τwitter, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί σχετικά με τα όσα ο κυβερνητικός του εταίρος γαι τον τούρκο πρόεδρο και τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης.

«Εχει χρέος και ευθύνη ο κ. Τσίπρας να τοποθετηθεί τώρα για όσα είπε πριν λίγη ώρα ο κ. Καμμένος στους δημοσιογράφους», τόνισε στην ανάρτησή της η κυρία Γεννηματά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...