460
Στα ενσταντανέ του βορειοκορεατικού πρακτορείου «ειδήσεων» ο Κιμ λάμπει από υγεία. Το κινεζικό εμβόλιο θα... φταίει | KCNA via REUTERS

Ο… θαρραλέος Κιμ έκανε ένα από τα κινεζικά εμβόλια;

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 17:02
Στα ενσταντανέ του βορειοκορεατικού πρακτορείου «ειδήσεων» ο Κιμ λάμπει από υγεία. Το κινεζικό εμβόλιο θα... φταίει
|KCNA via REUTERS

Ο… θαρραλέος Κιμ έκανε ένα από τα κινεζικά εμβόλια;

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 17:02

Λίγο απωανατολίτικο μυστήριο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν… παρατηρητή του, άνθρωπο δηλαδή μη εμπλεκόμενο σε συνωμοτική απωανατολίτικη δράση. Το θέμα είναι αν έπαθε κάτι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, ο τύραννος της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ-ουν.

Γιατί να πάθει; Επειδή η κινεζική νομενκλατούρα είναι το στήριγμά του, οι άνθρωποί του. Χωρίς αυτούς, η τυραννίδα του πέφτει με ένα φύσημα. Ωστόσο, και η πολλή παρέα με τους κόκκινους μανδαρίνους μπορεί ενίοτε να βλάψει τον ίδιο τον τύραννο.

Πώς δηλαδή; Να, επειδή οι φήμες οργιάζουν ότι ο Κιμ «χτύπησε» ένα από τα τρία (τουλάχιστον τρία) κορονοϊκά εμβόλια που μαστορεύονται στην Κίνα και βρίσκονται σε στάδιο δοκιμών, δηλαδή δεν είναι ακόμη έτοιμα.

Πρόκειται για ένα μυστήριο μεταξύ αδελφών ψυχών, που εμάς, πάντως, δεν θα μας δημιουργήσει καμία παρενέργεια.

Κατόπιν αυτού, πρέπει να αναγνωριστεί στον Κιμ ότι διαθέτει θάρρος. Διότι όλοι οι υπόλοιποι που δοκίμασαν κάποιο από τα κινεζικά εμβόλια, κινέζοι πολίτες βέβαια εκείνοι, δεν το έκαναν με τη θέλησή τους σε καμία περίπτωση.

Υπεύθυνος για το γεωπολιτικό κουτσομπολιό με ολίγη από Covid-19 είναι ένας Ελληνοαμερικανός, αναλυτής των βορειοκορεατικών υποθέσεων, ο οποίος ανέφερε σαν πηγές της συγκεκριμένης πληροφορίας που διακίνησε την Ιαπωνία.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Harry Kazianis, του Κέντρου Εθνικού Συμφέροντος με έδρα την Ουάσινγκτον, ο Κιμ εμβολιάστηκε «πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες» μαζί με αρκετά μέλη της οικογενείας του και του υπηρετικού προσωπικού του.

Γιατί τόσος κόσμος στο βελόνι; Είπαμε, παλικάρι ο Κιμ, όμως και η λεβεντιά έχει τα όριά της, τα οποία καλούνται φρόνηση. Ο Κιμ με τον ομαδικό εμβολιασμό των «δικών του» θέλησε να δημιουργήσει γύρω του ένα ασφαλές πεδίο, μία υγειονομική «φούσκα» ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής η πανδημία του κορονοϊού και ο συνεπαγόμενος φόβος της έχουν εξαφανίσει από τις ανοιχτές δημόσιες συγκεντρώσεις τον βορειοκορεάτη δικτάτορα. Η τελευταία φορά που o Κιμ τίμησε διά της παρουσίας του δημόσια εκδήλωση ήταν στις 22 Οκτωβρίου.

Τον περασμένο Απρίλιο οι Κινέζοι έστειλαν ιατρικό κλιμάκιο στη Βόρεια Κορέα, με σκοπό να συμβουλεύσουν το προστατευόμενό τους κράτος (και πολίτευμα) πώς θα καταστεί απροσμάχητο από τον κορονοϊό. Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έστειλε και αυτός με τη σειρά του το εμβόλιο σαν δώρο στον Κιμ.

Κινέζοι απατεώνες στο σκαμνί

Οι πέντε κύριοι που βλέπετε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, μπροστά από τους αστυνομικούς, στο εδώλιο δηλαδή του δικαστηρίου, καταδικάστηκαν σε πολυετείς φυλακίσεις για παράνομη παραγωγή και πώληση υγειονομικών μασκών.

Μάλιστα οι παράνομοι «βιοτέχνες» είχαν φτιάξει μόνο 160.000 τεμάχια, όπως αναφέρουν οι εφημερίδες του Πεκίνου, δηλαδή ποσότητα αστεία για τα κινεζικά πληθυσμιακά δεδομένα. Παρά την ασήμαντη ποσότητα, όμως, δεν απέφυγαν τον πέλεκυ.

Το κλου της όλης υπόθεσης ήταν η εμφάνισή τους στο δικαστήριο με την άκρως υγειονομική περιβολή που βλέπετε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...