366
Ο Ερντογάν μιλά στην Αγκυρα | Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά της Γαλλίας: «Το Παρίσι καίγεται και οι Γάλλοι επιτίθενται σε εμάς»

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 14:09
Ο Ερντογάν μιλά στην Αγκυρα
|Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά της Γαλλίας: «Το Παρίσι καίγεται και οι Γάλλοι επιτίθενται σε εμάς»

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 14:09

Νέα επίθεση στη Γαλλία εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, αφού προσφέρθηκε να υπερασπιστεί… τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία, «που κινδυνεύουν», στη χώρα αυτή.

«Ενώ το Παρίσι καίγεται (αναφερόμενος στις διαδηλώσεις του Σαββάτου), τα γαλλικά Μέσα, μεταδίδουν αντιτουρκικές ειδήσεις. Δεν περιμένουμε άλλη στάση από τη χώρα που ανακρίνει για ώρες αυτούς που επικρίνουν τις γελοιογραφίες για τον προφήτη μας. Αυτή είναι η Γαλλία, μην περιμένετε τίποτε άλλο. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά τις ανησυχίες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες στη Γαλλία», είπε ο τούρκος πρόεδρος στο διάγγελμά του, το βράδυ της Δευτέρας.

«Αυτοί που δεν θα καταφέρουν να γονατίσουν την Τουρκία, στοχεύουν τις θεμελιώδεις αξίες μας. Επιτίθενται στην κυβέρνησή μας, στον στρατό μας, στη θρησκεία μας, στην αμυντική μας βιομηχανία, στις επενδύσεις μας, στις έρευνές μας στην Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη χώρα μας να επιτύχει τους στόχους τους. Αλλά δεν θα πετύχουν. Ό,τι και να κάνουν δεν θα είναι σε θέση να πετύχουν. Γνωρίζουν πολύ καλά τους λόγους για τις παγίδες, τις αδίστακτες συμπεριφορές που εμφανίζονται στο εξωτερικό. Ως χώρα και έθνος, είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε όλα αυτά», κατέληξε ο Ερντογάν.

Πιο επιθετικές και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Η Γαλλία έχει αίμα στο παρελθόν της. Καθώς ο Μάκρον πιέζεται στο πεδίο της πολιτικής, αυξάνει συνεχώς τη δοσολογία της αντι-τουρκικής ρητορικής και της Ισλαμοφοβίας. Η Τουρκία έχει δίκιο. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζει η Γαλλία είναι πειρατές που διασχίζουν τις θάλασσες. Η Γαλλία, της οποίας η αγάπη των Αρμενίων επανήλθε, βρίσκεται στη λάθος πλευρά όπως πάντα. Είτε της αρέσει της Γαλλίας είτε όχι, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι έδαφος του Αζερμπαϊτζάν το Καραμπάχ είναι τουρκικό έδαφος για πάντα. Σε μια περίοδο όπου η ΕΕ και η Τουρκίας αντάλλασσαν αμοιβαία θερμά μηνύματα, λίγες ημέρες πριν την σύνοδο κορυφής των ηγετών της δεν υπάρχει εξήγηση για την παρέμβαση που έλαβε χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Κατά την άποψή μας, η επιχείρηση Irini είναι μια παγίδα με νάρκες που στήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτό τις χώρες να μαζέψουν τα μυαλά τους. Ευχόμαστε τα κράτη μέλη να μην υποπέσουν στο σφάλμα να επιβάλουν κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής των Ηγετών της ΕΕ.