189
Ο Θάνος Ντόκος σε παλαιότερη ημερίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, του οποίου διατέλεσε γενικός διευθυντής | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο Θάνος Ντόκος νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 10:01
Ο Θάνος Ντόκος σε παλαιότερη ημερίδα του ΕΛΙΑΜΕΠ, του οποίου διατέλεσε γενικός διευθυντής
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο Θάνος Ντόκος νέος σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού

Protagon Team Protagon Team 13 Οκτωβρίου 2020, 10:01

Δύο μήνες μετά την άκομψη αποχώρηση του Αλέξανδρου Διακόπουλου (εδώ) από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας –μετά τις περιβόητες δηλώσεις του για τις έρευνες του «Oruc Reis» (εδώ) τον περασμένο Αύγουστο–, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τον ορισμό νέου συμβούλου. Πρόκειται για τον καθηγητή Θάνο Ντόκο.

Οπως ανέφερε η σχετική ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου:

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθήκοντα συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Θάνος Ντόκος, αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας από τον Οκτώβριο του 2019. Αμεση προτεραιότητα του κ. Ντόκου και του γραφείου Εθνικής Ασφαλείας είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας και της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ο κ. Ντόκος είναι διδάκτωρ του Κέιμπριτζ και έχει διατελέσει ερευνητής στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες (Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ). Εχει εργαστεί στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών και έχει διατελέσει διευθυντής Ερευνών και γενικός διευθυντής στο Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) την περίοδο 1999-2019. Εχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Πειραιώς και Αθηνών, στη Σχολή Εθνικής Αμύνης, στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας και στη Διπλωματική Ακαδημία. Εχει ασχοληθεί διεξοδικά με θέματα εθνικής ασφαλείας και ιδιαίτερα με τον θεσμό του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...