276
Ανευ αξίας οι αγωγές του Ριμπολόβλεφ, λέει ο Sotheby's - στο στιγμιότυπο ο ρώσος μεγιστάνας στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο του 2013 | ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Ο ρώσος Κροίσος του Σκορπιού απαιτεί (με αγωγή) από τον Sotheby’s 380 εκατ. δολάρια

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 09:00
Ανευ αξίας οι αγωγές του Ριμπολόβλεφ, λέει ο Sotheby's - στο στιγμιότυπο ο ρώσος μεγιστάνας στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο του 2013
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/Φώτης Πλέγας Γ.

Ο ρώσος Κροίσος του Σκορπιού απαιτεί (με αγωγή) από τον Sotheby’s 380 εκατ. δολάρια

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2018, 09:00

Ο ζάπλουτος Ρώσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ -ο άνθρωπος που αγόρασε τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση- ζητεί από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s 380 εκατομμύρια δολάρια μέσω αγωγών που κατέθεσε στη Νέα Υόρκη την προηγούμενη Τρίτη.

Ο Ρώσος υποστηρίζει ότι ο Sotheby’s «βοήθησε ουσιαστικά στη μεγαλύτερη απάτη με έργα τέχνης που έγινε ποτέ». Επίσης διατείνεται ότι ο -αντίδικός του σε πολλές υποθέσεις- ελβετός έμπορος έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ τού είπε ψέματα για το κόστος απόκτησης των έργων τέχνης και ότι καρπώθηκε τη διαφορά. Ο Sotheby’s κατηγορείται από τον Ρώσο ότι είχε γνώση του ρόλου του Μπουβιέ και πρόθεση να συνεργήσει στην απάτη.

Αυτός είναι ο «Σωτήρ του Κόσμου» («Salvator Mundi») του Λεονάρντο Ντα Βίντσι – ο Ριμπολόβλεφ τον πούλησε 450,3 εκατ. δολάρια, σε δημοπρασία του οίκου δημοπρασιών Christie’s, και έκανε ρεκόρ 

Ο Ρώσος ισχυρίζεται ακόμη ότι πλήρωσε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για 38 έργα τέχνης, στα οποία περιλαμβάνονται πίνακες Πικάσο, Μοντιλιάνι, Κλιμτ, αλλά και άλλων κορυφαίων εικαστικών. Από αυτά τα 38 έργα που αγόρασε ο Ριμπολόβλεφ από τον Μπουβιέ, ο οίκος Sotheby’s είχε εμπλακεί στην πώληση σχεδόν του ενός τρίτου, σύμφωνα με την καταγγελία του Ρώσου.

Την είδηση δημοσιεύουν οι λονδρέζικοι Times.

Στις παραπάνω αιτιάσεις εις βάρος του ο Οίκος Sotheby’s αμύνθηκε ως εξής: «Η τελευταία απελπισμένη αγωγή του κ. Ριμπολόβλεφ είναι απολύτως άνευ αξίας. Θα υπερασπιστούμε σθεναρά την εταιρεία και τους υπαλλήλους μας εναντίον αυτών των αβάσιμων ισχυρισμών. Οι ψευδείς ισχυρισμοί του κ. Ριμπολόβλεφ απασχολούν ήδη τα ελβετικά δικαστήρια, τα οποία είναι και ο κατάλληλος χώρος για την υπόθεση αυτή».

Μάλιστα ο  Οίκος Sotheby’s θα ζητήσει από τις αρμόδιες αμερικανικές Αρχές να απορρίψουν την αγωγή του Ρώσου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...