226
|

Αυτοί οι δύο μείωσαν κατά 89% την οικιακή κατανάλωση νερού!

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 10:00

Αυτοί οι δύο μείωσαν κατά 89% την οικιακή κατανάλωση νερού!

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2018, 10:00

Οι δύο χαμογελαστοί κύριοι της φωτογραφίας – ο Γιόχαν Νίλεν (αριστερά) και ο Κατζ Μίκος- είναι Σουηδοί. Είναι και συγγενείς. Ο πρεσβύτερος είναι ο πεθερός και ο νέος είναι ο γαμπρός του.

Μα, πάνω από όλα, είναι οι ιδρυτές μιας start up που λέγεται Altered και έχει επινοήσει και σχεδιάσει ένα σύστημα μείωσης κατά 98% της οικιακής κατανάλωσης νερού. Στην ουσία, δηλαδή, με την εφεύρεσή της εκμηδενίζεται η κατανάλωση (και το κόστος της).

Δείτε ένα βίντεο από την Altered:

Συνεργάτης των δύο εφευρετών πλέον είναι η γνωστή σουηδική εταιρεία ΙΚΕΑ, η οποία θα ξεκινήσει τη διάθεση ενός μοντέλου με άδεια χρήσης. Θα κοστίζει 5 ευρώ και θα είναι διαθέσιμο σε έναν χρόνο.

Για την ιστορία τους γράφει το Insider Business.

Το προϊόν των δύο εφευρετών λέγεται Nozzle Dual Flow, προορίζεται για τα νοικοκυριά και μειώνει την κατανάλωση νερού με έναν εντυπωσιακό τρόπο.

Δύο μοντέλα του πρωτοποριακού προϊόντος (Credit: Altered)

Εχει δύο ρυθμίσεις: στην πρώτη το νερό εξέρχεται σαν ένα «νέφος υγρασίας» και έτσι εξοικονομείται το τρομερό ποσοστό 98%, ενώ στη δεύτερη το νερό εξέρχεται ως ψεκασμός ψεκάζεται και τότε εξοικονομείται ένα ποσοστό 85%.

Προσαρμόζεται εύκολα στη βρύση.

Μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε το επίτευγμα, αν σκεφθούμε ότι σε ένα λεπτό από την ανοιχτή βρύση χύνονται 10 με 12 λίτρα νερού, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων συνιστά καθαρή σπατάλη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...