309
|

Ο Ψαριανός δεν ανεξαρτητοποιήθηκε ακριβώς από το Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 13:20

Ο Ψαριανός δεν ανεξαρτητοποιήθηκε ακριβώς από το Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 13:20

Το είχε προαναγγείλει από το περασμένο Σάββατο ο Γρηγόρης Ψαριανός ότι το Ποτάμι λίγο-πολύ είχε τελειώσει για τον ίδιο και τον Γιώργο Αμυρά (εδώ). Τελικά ο τελευταίος τον πρόλαβε. Ο κ. Αμυράς ανεξαρτητοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (εδώ) και έτσι το Ποτάμι έπαψε αυτομάτως να συνιστά Κοινοβουλευτική Ομάδα, αριθμώντας πια μόλις τέσσερις βουλευτές.

Ακολούθησε η ανάρτηση στο Facebook του κ. Ψαριανού, η οποία καταγράφηκε και αυτή ως ανεξαρτητοποίηση από τα ΜΜΕ, αλλά ισχύει μόνο κατ’ όνομα, ατύπως. Και αυτό διότι μετά την ενέργεια του κ. Αμυρά δεν υπήρχε πια ΚΟ για να ανεξαρτητοποιηθεί από αυτήν ο βουλευτής της Β’ Αθηνών κ. Ψαριανός.

Και οι τέσσερις του Ποταμιού (ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο συνεργαζόμενος Σπύρος Λυκούδης και ο κ. Ψαριανός) λογίζονται πλέον ως ανεξάρτητοι βουλευτές.

Γι’ αυτό και η αναγγελία ανεξαρτητοποίησης του κ. Ψαριανού δεν συνιστά κάποια εξέλιξη –ούτως ή άλλως ήταν από το πρωί ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθηνών.

Σε κάθε περίπτωση η ανάρτηση του κ. Ψαριανού μαρτυρά την απογοήτευση για ένα κόμμα που ιδρύθηκε τέτοια εποχή πριν από πέντε χρόνια, πήρε 6,61% στις ευρωεκλογές του 2014 και 6,06% στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 (υποχωρώντας στο 4,09% τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς) αλλά εξαϋλώθηκε, χάνοντας την κοινοβουλευτική του υπόσταση.

Εγραψε ο κ. Ψαριανός:

«Λοιπόν Φίλοι μου,

σας ευχαριστούμε όλους και προσωπικώς έναν-ένα για την στήριξη και την συμπόρευσή σας με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, το οποίο από σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Δυστυχώς, με αλλεπάλληλα δικά μας λάθη, ατυχείς επιλογές και κακούς χειρισμούς καταφέραμε να μηδενίσουμε σχεδόν το 7% των ψηφοφόρων που αρχικώς πίστεψαν και έλπιζαν σε μάς. Μακάρι για όλους τα πράγματα να γίνουν καλύτερα

Η χώρα μας περνάει την δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη περίοδο εδώ και πολλές δεκαετίες και οι τύχες της βρίσκονται στα χέρια της χειρότερης κυβέρνησης από τα χρόνια της χουντας.

Εύχομαι σε όλους μας καλή συνέχεια και καλύτερες επιλογές εις το εξής.

Γρ.Ψαριανός
βουλευτής β’ Αθήνας
με Το Ποταμι, Ανεξάρτητος από σήμερα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...