244
Στιγμιότυπο από την έφοδο που έκαναν διαδηλωτές (;) στη Βουλή την Κυριακή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Γενική δοκιμή εισβολής στη Βουλή», καταγγέλλει ο Νίκος Βούτσης

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 11:42
Στιγμιότυπο από την έφοδο που έκαναν διαδηλωτές (;) στη Βουλή την Κυριακή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

«Γενική δοκιμή εισβολής στη Βουλή», καταγγέλλει ο Νίκος Βούτσης

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 11:42

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την υπεραντίδραση των ΜΑΤ και την εκτεταμένη ρίψη χημικών κατά τα επεισόδια στο Σύνταγμα –με συνέπεια τη διάλυση και του μεγάλου αντικυβερνητικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία–, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατήγγειλε τη Δευτέρα την ύπαρξη σχεδίου για εισβολή μέσα στο κτίριο του κοινοβουλίου.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής, την ώρα του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για πρωτοφανή (!) προσπάθεια εισβολής στη Βουλή μέσα από πέντε διαφορετικά σημεία. Είπε δε ότι ήταν μια συντονισμένη επιχείρηση που εξελισσόταν επί δύο ώρες.

Οπως αναφέρει το kathimerini.gr, ενδεικτικό της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει ο κ. Βούτσης όσα διαδραματίστηκαν έξω από το κοινοβούλιο είναι η δήλωσή του ότι «επρόκειτο για γενική δοκιμή εισβολής στη Βουλή». Συμπλήρωσε δε ότι «αντίστοιχες προσπάθειες που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν, αποτελούσαν απλώς δοκιμές».

«Πρόκειται για πρωτοφανή φαινόμενα, τα οποία πρέπει να κολάζονται αμέσως μόλις εμφανιστούν», συμπλήρωσε.

Αυτό που επιλέγει να ξεχάσει ο κ. Βούτσης είναι την εισβολή που επιχείρησαν να κάνουν στη Βουλή στις διαδηλώσεις του καλοκαιριού του 2011 οι λεγόμενοι Αγανακτισμένοι. Βέβαια τότε μέρος του «κινήματος» ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι εύκολο κάτι τέτοιο να παραλείπεται από τον Πρόεδρο της Βουλής…

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης, γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι υπήρχε σχέδιο νεοναζί και μελών της Χρυσής Αυγής να εισβάλουν στη Βουλή.

Είναι και αυτός ένας τρόπος να ξεχαστούν τα χημικά με τα οποία πνίγηκε το συλλαλητήριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...