581
Ο Γιώργος Αμυράς στη Βουλή, στο πλευρό του Γιώργου Μαυρωτά (που μόλις διακρίνεται) και του Σταύρου Θεοδωράκη. Τώρα αποχωρεί και διαλύει την ΚΟ | Menelaos Myrillas / SOOC

Αμυράς όπως… Δανέλλης – ανεξαρτητοποιήθηκε και διέλυσε την ΚΟ του Ποταμιού

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 07:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/01/2019, 11:10
Ο Γιώργος Αμυράς στη Βουλή, στο πλευρό του Γιώργου Μαυρωτά (που μόλις διακρίνεται) και του Σταύρου Θεοδωράκη. Τώρα αποχωρεί και διαλύει την ΚΟ
| Menelaos Myrillas / SOOC

Αμυράς όπως… Δανέλλης – ανεξαρτητοποιήθηκε και διέλυσε την ΚΟ του Ποταμιού

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 07:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/01/2019, 11:10

Την ανεξαρτητοποίησή του ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, επικαλούμενος τη διαφωνία του με κορυφαία στελέχη του Ποταμιού για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο κ. Αμυράς έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία.

Η αποχώρηση του βουλευτή διαλύει την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, γιατί δεν υφίσταται βάσει του κανονισμού της Βουλής, ομάδα με λιγότερα από πέντε μέλη.

Σε σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει τα εξής:

«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

» Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλώ δημόσια εκ μέρους του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

» Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».

Σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτά δήλωσε αιφνιδιασμένος:  «Δεν την γνώριζα την εξέλιξη αυτή. Είχαμε πει συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι. Ήταν κεραυνός ένα αιθρία», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Αμυρα και η διάλυση της ΚΟ του Ποταμιού σημαίνει ότι το κόμμα δεν θα εκπροσωπηθεί στις Επιτροπές που θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τη Συμφωνία των Πρεσπών, γεγονός που αλλάζει τις ισορροπίες.

Σε δήλωσή του το Σάββατο από κοινού με τον Γρηγόρη Ψαριανό, ο κ. Αμυράς είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η αποχώρησή του από το κόμμα ήταν θέμα χρόνου και πάντως θα γινόταν πριν από τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε κάνει δηλώσεις υπέρ της συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Αμυράς όπως Δανέλλης

Την ανεξαρτητοποίηση του κ. Αμυρά σχολίασε με μια αιχμηρή ανακοίνωση το Ποτάμι, που υπενθύμισε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης ορκιζόταν ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι.

«Ο Γιώργος Αμυράς λίγο πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ποτάμι.

Διεκδικεί έτσι να γραφεί στο “δεξιό” πάνθεον, ως ο βουλευτής που διέλυσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποτάμιου. Οπως αντιστοίχως γράφτηκε στο “αριστερό” πάνθεον ο κ.Δανέλλης, ως ο βουλευτής που εγκατέλειψε το Ποτάμι για να σώσει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Δανέλλης και Αμυράς είχαν επανειλημμένα δεσμευτεί ότι αν διαφωνήσουν με το Ποτάμι θα παραδώσουν την έδρα τους. Ειδικά ο κ.Αμυράς μόλις το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης “ορκιζόταν” στα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ότι δεν φεύγει από το Ποτάμι. “Εγώ δεν είμαι Δανέλλης”, έλεγε και ξανάλεγε στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου που ανησυχούσαν για τη στάση του.

Η απόφαση του αυτή στερεί τη δυνατότητα στο Κίνημα μας να συγκροτεί Κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή. Δεν μειώνει, όμως, τη δύναμη των απόψεων μας, δεν μειώνει τη δύναμή μας στην κοινωνία. Ίσως, αντιθέτως, δίνει την αφορμή σε κάποιους πολίτες να σκεφθούν και να αποφασίσουν. Σε μια εποχή καταστροφής θα γίνουμε όλοι καταστροφείς ή θα παραμείνουμε άνθρωποι;

Στην ανακοίνωση του Ποταμιού έσπευσε να απαντήσει ο κ. Δανέλλης, ο οποίος υπενθύμισε ότι δεν αποχώρησε αλλά διεγράφη από τον κ. Θεοδωράκη.

«Από το κόμμα δεν αποχώρησα, εσείς με διαγράψατε. Είχα εγκαίρως διαφωνήσει απόλυτα (και από το βήμα του Συνεδρίου μας) με την επιλογή του Ποταμιού να οδεύσει προς το “παλαιότερο του παλιού”: τη ΝΔ. Και αυτή η διολίσθηση ουδεμία σχέση έχει με Το Ποτάμι, στο οποίο εκλεγήκαμε με σταυρό προτίμησης τον Ιανουάριο του 2015. Σήμερα, αλλοπρόσαλλα υπερθεματίζετε (και πολύ σωστά κάνετε) την πατριωτική επιλογή της κύρωσης της Συμφωνίας, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά πως χωρίς την προχθεσινή μου ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση δεν θα υπήρχε Συμφωνία προς κύρωση», ανέφερε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...