641
Το μπλοκ της Χρυσής Αυγής στη Βασιλίσσης Σοφίας | Τwitter

Τι έκανε η Χρυσή Αυγή στο συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 11:55
Το μπλοκ της Χρυσής Αυγής στη Βασιλίσσης Σοφίας
|Τwitter

Τι έκανε η Χρυσή Αυγή στο συλλαλητήριο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2019, 11:55

Την ώρα που μαίνεται η κόντρα για το ποιος βρίσκεται πίσω από την προβοκάτσια των επεισοδίων στο συλλαλητήριο της Κυριακής για την Μακεδονία, στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέες καταγγελίες για τη δράση των ακροδεξιών/νεοφασιστών στη συγκέντρωση.

Πρώτη μεταδόθηκε η πληροφορία για τον άγριο ξυλοδαρμό του φωτορεπόρτερ Κωστή Νταντάμη και ακολούθησε η επίσημη καταγγελία της Ενωσης Φωτορεπόρτερ για στοχοποίηση συγκεκριμένων συναδέλφων του και επιθέσεις κατά τουλάχιστον πέντε φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τη συγκέντρωση.

Στη σχετική ανακοίωση της ΕΦΕ γίνεται συγκεκριμένα λόγος για «ομάδες ανθρώπων, με μαύρα ρούχα, ελληνικές σημαίες και σήμα με τον δικέφαλο αετό στα ρούχα τους, που είχαν μαζί τους φωτογραφίες από φωτορεπόρτερ», γεγονός που αποδεικνύει ότι οι επιθέσεις τους ήταν προσχεδιασμένες.

Επίθεση δέχθηκε και συνεργείο της ΕΡΤ, ενώ δεν γλίτωσαν ούτε οι ξένοι ανταποκριτές.

Σύμφωνα με επίσημη καταγγελία, χρυσαυγίτες που ήταν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα χτύπησαν και έσπασαν τον εξοπλισμό του Γάλλου Τομά Λακομπί (Τhomas Lacobi) ανταποκριτή γαλλικών και διεθνών ΜΜΕ (La Croix, La Provence, DW, Radio Fribourg Econostrum).

Το γεγονός ότι τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος που έδρασαν ανεξέλεγκτα στο συλλαλητήριο ήξεραν πολύ καλά πού και ποιον θα χτυπήσουν, αποδεικνύεται από την καταγγελία συναδέλφου τού ανταποκριτή στο Facebook για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του:

«Οι έλληνες νεοναζί της Χρυσής Αυγής αναγνώρισαν τον συνάδελφο και φίλο Thomas Lacobi στο συλλαλητήριο της Κυριακής. “Κάνει την ταινία για τη Χρυσή Αυγή;” είπαν και έπεσαν πάνω του τουλάχιστον πέντε. Τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα», αναφέρει η Ανζελίκ Κουρ. Του κατέστρεψαν τον εξοπλισμό, του άνοιξαν και την τσάντα, κλέβοντας το σημειωματάριό του, στυλό, ακόμη και το καπέλο του, συμπληρώνει, ενώ όπως καταγγέλλει, παρά τις εκκλήσεις για βοήθεια η αστυνομία παρέμενε άπραγη.

Les neonazis grecs dAube Doree ont reconnu mon collègue et amis Thomas Iacobi dans la manifestation nationaliste de ce…

Geplaatst door Angelique Kour op Zondag 20 januari 2019

Καταγγελία Βούλτεψη

Θύμα επίθεσης από παρακρατικούς -όπως κατήγγειλε- έπεσε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.

«Ηταν μεταμφιεσμένοι διαδηλωτές», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 και κατηγόρησε την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα πως αντί να κάνει τη δουλειά της, έδινε μαθήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια να ταυτιστούν οι ειρηνικοί διαδηλωτές με τα ακραία στοιχεία.

«Ο Τσίπρας κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι ταυτίζεται με τους ακραίους. Αν ίσχυε αυτό, τότε γιατί επιτέθηκαν σε μένα; Ήταν μεταμφιεσμένοι διαδηλωτές, ήθελαν αίμα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ήταν παρακρατικοί. Με χτύπησαν, με κλώτσησαν και με έριξαν κάτω, στο πεζοδρόμιο», περιέγραψε για την επίθεση που δέχθηκε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ομάδες μαυροντυμένων -μεγάλης σωματικής διάπλασης- ανδρών ήταν ακροβολισμένες σε συγκεκριμένα σημεία (συμβολές οδών) στο κέντρο της Αθήνας, φιλτράροντας ποιος μπαίνει ή βγαίνει από την περιοχή της συγκέντρωσης.

Και αν η δράση της Χρυσής της Αυγής στα ανωτέρω περιστατικά είναι στη βάση καταγγελιών, η αποκάλυψη της ταυτότητας ενός εκ των (7) συλληφθέντων στα επεισόδια αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη.

Όπως έγινε γνωστό, ο συλληφθείς είχε λάβει μέρος στην εμπρηστική επίθεση ακροδεξιών της οργάνωσης “Απέλλα” τον Αύγουστο του 2017 στον κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” στον Πειραιά. Πρόσφατα αποφυλακισθείς, με την επιβολή περιοριστικών όρων, ήταν από τα βασικά στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Ενας από τους συμμετέχοντες στα επεισόδια του συλλαλητηρίου χαιρετά ναζιστικά – δίπλα του στο βάθος δεξιά (με πλήρη εξάρτυση) μέλος των οργανωμένων ακροδεξιών ομάδων που δρούσαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης σε συγκεκριμένα σημεία του Κέντρου / INTIMEnews

Οι χρυσαυγίτες έφθασαν από νωρίς στο Σύνταγμα και από κοντινό εργοτάξιο προμηθεύτηκαν πέτρες και σίδερα, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν ως πολεμοφόδια. Οπως αποδείχθηκε, οι ομάδες που ξεκίνησαν τα επεισόδια ήταν καλά προετοιμασμένες, έχοντας στην κατοχή τους μεγάλο αριθμό καπνογόνων και φωτοβολίδων που εκτόξευαν με στυλό ευθείας βολής.

Μαζί τους, λίγο πριν από την έναρξη του συλλαλητηρίου, εθεάθησαν ο χρυσαυγίτης Σωτήρης Δεβελέκος, ο υπόδικος αρχηγός της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος, και οι υπόδικοι βουλευτές, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης. Το παρών έδωσε και ο βουλευτής Λαγός που ανεβοκατέβαινε το πεζοδρόμιο μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη την ώρα που ήταν σε εξέλιξη τα επεισόδια.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...