308
Ο Γιοουέρι Μουσεβένι (με την μαγκούρα) ένας από τους μακροβιότερους ηγέτες της Αφρικής | ΑΠΕ-ΕΡΑ

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα περπατάει… για να θυμηθεί τα παλιά

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2020, 22:22
Ο Γιοουέρι Μουσεβένι (με την μαγκούρα) ένας από τους μακροβιότερους ηγέτες της Αφρικής
|ΑΠΕ-ΕΡΑ

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα περπατάει… για να θυμηθεί τα παλιά

Protagon Team Protagon Team 9 Ιανουαρίου 2020, 22:22

Ένας από τους μακροβιότερους ηγέτες της Αφρικής αποφάσισε να θυμηθεί… περασμένα μεγαλεία.

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα Γιοουέρι Μουσεβένι ολοκληρώνει το Σάββατο 10 Ιανουαρίου μια εξαήμερη πορεία 200 χλμ. μέσα από τη ζούγκλα ακολουθώντας την διαδρομή του στρατού του το 1986, όταν κατέλαβε την εξουσία μετά την πτώση της κυβέρνησης του Mίλτον Ομπότε, σε μια κίνηση που αντιμετωπίστηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους ως «φθηνό επικοινωνιακό κόλπο ενόψει εκλογών».

Όπως αναφέρει το BBC, ο 75χρονος ηγέτης έβαλε το καπέλο του, πήρε την μαγκούρα του και ξεκίνησε να περπατάει την περασμένη Κυριακή. Θα τελειώσει την πορεία του στη πόλη Μπιρέμπο, το θέατρο μιας από τις πιο έντονες μάχες μεταξύ των ανταρτών του και των στρατευμάτων του τότε προέδρου Ομπότε.

«Πρόκειται για ένα ταξίδι του προέδρου από το παρελθόν στο σήμερα, προκειμένου να εκτιμηθεί καλύτερα το παρόν», τόνισε με νόημα ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Μουσεβένι, Ντον Γουανιάμα, προσθέτοντας πως «η διαδρομή θα θυμίζει εκείνη που έκανε όταν απελευθέρωσε την χώρα».

Ο Μουσεβένι με τη μαγκούρα του ανά χείρας (EPA/STR)

Ο πολιτικός του αντίπαλος στις ερχόμενες εκλογές, ο Μπομπ Γουάιν (πραγματικό όνομα: Ρόμπερτ Κιαγκουλάνι) δήλωσε στο AFP ότι η πορεία του προέδρου είναι «μια άνευ λόγου σπατάλη».

«Η συμβουλή μου στον πρόεδρο είναι, αντί να δαπανώνται τα χρήματα των φορολογουμένων σε τέτοιου είδους ταξίδια, να γνωρίζει πότε έρχεται ο καιρός εκείνος προκειμένου να εγκαταλείψει επιτέλους την εξουσία», δήλωσε ο Γουάιν που διεκδικεί για έκτη συνεχόμενη φορά την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Αλλά και ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Aσουμάν Μπασαλίρουα χαρακτήρισε επίσης την πορεία ως «επικοινωνιακό τρικ».

«Οι κάτοικοι της Ουγκάντα αξίζουν κάτι καλύτερο από έναν πρόεδρο που κάνει πορεία στη ζούγκλα», είπε.

«Ο χρόνος που δαπανά ο Μουσεβένι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για άλλα σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν τη χώρα, ειδικά το πώς σχεδιάζει να παραδώσει επιτέλους την εξουσία σε κάποιον άλλον».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...