297
| .

Ο Πούτιν έγινε καρτούν και μάλιστα βίαιο

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2016, 16:26

Ο Πούτιν έγινε καρτούν και μάλιστα βίαιο

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2016, 16:26

Αρχισε ως αστείο, συνεχίστηκε ως αναγκαστική συνέχεια μπροστά στην αμηχανία του κοινού και κατέληξε ως κιτς καρικατούρα.

Τα καρτούν δείχνουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να παρακολουθεί αμέτοχος αποκεφαλισμούς και πυροβολισμούς διεφθαρμένων κρατικών αξιωματούχων και δημοσίων υπαλλήλων που ελέγχονται για εμπλοκή σε σκάνδαλα. Η σειρά κινουμένων σχεδίων δημιουργήθηκε από το All-Russia People’s Front (το κίνημα-όμιλο προβληματισμού που ίδρυσε το 2011 ο ίδιος ο Πούτιν) και έχει τίτλο «In Putin’s Reception».

Τα video πρόκεινται, ουσιαστικά, για σατιρικά σχέδια που διακωμωδούν την κατάσταση στις δημόσιες υπηρεσίες της Ρωσίας και δείχνουν κατά βάση οργισμένους δημοσίους υπαλλήλους να κάνουν παράπονα και να μιλούν με νευριασμένο ύφος στον πρόεδρο της χώρας. Κι ο Πούτιν να κάθεται αγέρωχος στο γραφείο τους και να τους ακούει στωικά. Αλλά αυτό δεν κρατά για πολύ. Κάποια στιγμή, ο Βλαδίμηρος… τα παίρνει στο κρανίο και αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στη χέρια του. Για την ακρίβεια, να πάρει τα κεφάλια τους στα χέρια του. Οχι, όμως, ο ίδιος, αλλά κάποια άλλη μυστήρια δύναμη, η οποία –ως διά μαγείας- σκοτώνει τους αξιωματούχους που έχουν κατηγορηθεί για διαφθορά. Πάντως, σε ορισμένα από τα video ο Πούτιν έχει συμμετοχή, πατώντας απλά κάποιο κουμπί στο ρολόι του.

Οπως καταλαβαίνετε, υπάρχουν αυτοί που αναφέρουν πως η σειρά κινούμενων σχεδίων προάγει τη βία. Και δεν έχουν τόσο άδικο. Αλλά το βασικό επιχείρημα όσων αντιτίθενται στην… υπερπαραγωγή είναι πως το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Πούτιν εκτός από αναχρονιστικό είναι και εγωκεντρικό.

Το ζήτημα της διαφθοράς είναι ένα από τα βασικότερα στη Ρωσία. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως, σχεδόν, 9.000 άτομα (8.800 για την ακρίβεια) συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν σε δίκη και καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε υποθέσεις διαφθοράς. Ολα αυτά μόνο το πρώτο ενιάμηνο του 2015.

Εσας; Πώς σας φαίνεται το video; Γράψτε μας στα σχόλια την άποψή σας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...