370
Η Ιμάν, ο Ντέβιντ Μπάουι και η φίλη τους Κέιτ Μος σε πάρτι | Evan Agostini/Getty Images/Ιdeal Images

Η γενναιοδωρία του Ντέιβιντ Μπάουι

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2016, 14:31
Η Ιμάν, ο Ντέβιντ Μπάουι και η φίλη τους Κέιτ Μος σε πάρτι
|Evan Agostini/Getty Images/Ιdeal Images

Η γενναιοδωρία του Ντέιβιντ Μπάουι

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2016, 14:31

Οσοι τον γνώριζαν -και ιδιαιτέρως οι στενοί του συνεργάτες που διαχειρίζονταν τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά και τα δικαιώματα των τραγουδιών του-, είχαν να λένε για το έντονο ενδιαφέρον του Ντέιβιντ Μπάουι προς τους οικείους του. Ηδη, σε ηλικία 50 χρονών, ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες για να εξασφαλίσει την οικογένειά του σε περίπτωση που ερχόταν το απευκταίο. Φευ, τώρα που ήρθε αποδεικνύεται πως είχε προλάβει να πράξει αναλόγως.

Σύμφωνα με τη διαθήκη του που ανοίχθηκε λίγο καιρό μετά τον αδόκητο θάνατό του, αφήνει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια (91,5 εκατομμύρια ευρώ) στη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του. Μάλιστα, δεν ξέχασε την προσωπική γραμματέα του και την πρώην νταντά του.
Η 20σελιδη διαθήκη του δημοσιοποιήθηκε σε δικηγορικό γραφείο το Μανχάταν. Το 50% των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, όπως και το σπίτι στη Νέα Υόρκη θα πάνε στη χήρα του, το πρώην φωτομοντέλο Ιμάν. Πρόκειται για τo ρετιρέ του στη συνοικία Σόχο του Μανχάταν, όπου οι θαυμαστές του άφησαν λουλούδια αμέσως μόλις έμαθαν για τον θάνατό του, την 10η Ιανουαρίου.

GettyImages-86304238
Ο Ντέιβιντ Μπάουι με τον γιο του, Ντάνκαν στο Tribeca Film Festival το 2009 (Michael Loccisano/Getty Images/Ιdeal Images)

Το υπόλοιπο 50% θα το μοιραστούν ο γιος και η κόρη του. Ο ενήλικος γιος του Ντάνκαν κι η έφηβη κόρη του Αλεξάντρια, θα πάρουν περίπου το 25% της περιουσίας του ο καθένας, ενώ στην Αλεξάντρια αφήνει και το ορεινό καταφύγιο που είχε στην κοινότητα Ούλστερ, στη Νέα Υόρκη.

Η προσωπική του γραμματέας Κορίν Σβαμπ θα πάρει 2 εκατομμύρια δολάρια και μετοχές στην εταιρεία Opossum Inc., ενώ η πρώην νταντά Μάριον Σκένε θα λάβει 1 εκατομμύριο δολάρια.

30B5E8EF00000578-3424546-image-a-12_1454188132546
Ο μεγάλος ροκ σταρ με τη γυναίκα του, Ιμάν, σε παλαιότερες ευτυχισμένες στιγμές

Ο Ντέιβιντ Μπάουι, που απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του, εξέφρασε την επιθυμία στη διαθήκη του οι στάχτες του να διασκορπιστούν στο Μπαλί , «ακολουθώντας το βουδιστικό τελετουργικό». Ενα νησί που πάντα τον συνάρπαζε, σύμφωνα με ένα άρθρο αμερικανικής εφημερίδας New York Times. Η σορός του αποτεφρώθηκε την 12η Ιανουαρίου στο Νιου Τζέρσεϊ.

Η διαθήκη, που συντάχθηκε το 2004, κατατέθηκε με το πραγματικό όνομα του Μπάουι, Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...