234
Ο Οζι Οσμπορν σε συναυλία το 2007 | EPA/ARANZAZU PEYROTAU

Ο Οζι Οσμπορν, που κάποτε σκότωνε νυχτερίδες, τώρα δεν θέλει να βγάζουν τα νύχια από τις γάτες

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2020, 13:11
Ο Οζι Οσμπορν σε συναυλία το 2007
|EPA/ARANZAZU PEYROTAU

Ο Οζι Οσμπορν, που κάποτε σκότωνε νυχτερίδες, τώρα δεν θέλει να βγάζουν τα νύχια από τις γάτες

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2020, 13:11

Σε μια αναπάντεχη συνεργασία με την PETA, την οργάνωση για την ηθική μεταχείριση των ζώων, ο Οζι Οσμπορν έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας κατά της αφαίρεσης των νυχιών από τις γάτες.

«Η ονυχεκτομή είναι εξωφρενική και λάθος. Εάν ο καναπές σας είναι πιο σημαντικός για εσάς από την υγεία και την ευτυχία της γάτας σας, δεν αξίζετε να έχετε ένα ζώο! Πάρτε για τις γάτες σας ένα ονυχοδρόμιο, μην αφαιρείτε τα νύχια τους για πάντα» λέει ο βρετανός θρύλος της heavy metal μουσικής.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο Οσμπορν εμφανίζεται στην αφίσα με κομμένα δάχτυλα, από τα οποία τρέχει αίμα.

Μια εικόνα που θυμίζει το παρελθόν του αρχηγού των Black Sabbath, που έβγαινε στη σκηνή με τρομακτική εμφάνιση.

Δεν είχε σταματήσει μόνο στο μακιγιάζ. Το 1982 είχε δαγκώσει και ξεριζώσει το κεφάλι μιας νυχτερίδας, κατά τη διάρκεια συναυλίας στις ΗΠΑ. (Μπορείτε –αν αντέχετε– να αναζητήσετε το βίντεο στο YouTube). Αλλες εποχές, με πολλά ναρκωτικά και αλκοόλ, όπως παραδεχόταν αργότερα κάπως μετανιωμένος.

Τώρα συντάσσεται με την PETA, που εξηγεί ότι «η ονυχεκτομή είναι στην πραγματικότητα μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση με δέκα ξεχωριστούς, οδυνηρούς ακρωτηριασμούς. Χωρίς τα νύχια τους ως μια πρώτη γραμμή άμυνας, οι γάτες αισθάνονται τόσο ανασφαλείς, ώστε έχουν την τάση να δαγκώνουν πιο συχνά ως μέσο αυτοπροστασίας».

Η επέμβαση αφαίρεσης των νυχιών από τις γάτες έχει απαγορευτεί αυστηρά στην Αυστραλία και την Ιαπωνία, αλλά και στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...