164
Σύσσωμη η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ με μάσκες σε συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό | REUTERS

«Ξύπνησε» το Facebook και αποσύρει fake news για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2020, 11:54
Σύσσωμη η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ με μάσκες σε συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό
|REUTERS

«Ξύπνησε» το Facebook και αποσύρει fake news για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 31 Ιανουαρίου 2020, 11:54

Στην εποχή που βασιλεύουν τα fake news, δεν θα μπορούσε φυσικά να γλιτώσει ο… κορονοϊός. Επειδή όμως, πλέον, πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου (και δεν βοηθά και την επανεκλογή του Τραμπ), το Facebook αποφάσισε να αποσύρει το επικίνδυνο παραπλανητικό υλικό που έχει κατακλύσει τα σόσιαλ μίντια.

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα αποσύρει περιεχόμενο για τον ιό «στο οποίο θα υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν καταρριφθεί από διεθνείς οργανισμούς υγείας και τις τοπικές υγειονομικές αρχές», εξηγώντας ότι το περιεχόμενο αυτό παραβιάζει τους κανονισμούς του Facebook περί απαγόρευσης της παραπληροφόρησης που ενδέχεται να προκαλέσει «σωματικές βλάβες».

Η κίνηση αυτή είναι ασυνήθιστα δραστική για το Facebook, καθώς τις περισσότερες φορές απλώς παρεμβαίνει, αλλά δεν αποσύρει περιεχόμενο που περιέχει παραπλανητικές πληροφορίες για την υγεία, επιβάλλοντας περιορισμούς στα αποτελέσματα αναζητήσεων και τις διαφημίσεις.

Για αυτόν τον λόγο μάλιστα, οι επικριτές του το έχουν κατηγορήσει ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να σταματήσει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα εμβόλια και άλλα ιατρικά θέματα, θέτοντας σε κίνδυνο εκατομμύρια ζωές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...