728
Ο Μίχαελ Σουμάχερ πριν από αγώνα στη Σιγκαπούρη το 2012. Υστερα ήρθε το ατύχημα... | EPA/DIEGO AZUBEL

Ο Μίχαελ Σουμάχερ δεν είναι πια καθηλωμένος στο κρεβάτι

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2018, 14:59
Ο Μίχαελ Σουμάχερ πριν από αγώνα στη Σιγκαπούρη το 2012. Υστερα ήρθε το ατύχημα...
|EPA/DIEGO AZUBEL

Ο Μίχαελ Σουμάχερ δεν είναι πια καθηλωμένος στο κρεβάτι

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2018, 14:59

Η ιστορία του είναι ένας μύθος, μοιάζει σχεδόν αρχαιοελληνικός. Μια μετεωρική άνοδος, πλούτη, δόξα, ένα πρόσωπο ταυτόσημο με την αντοχή, την επιτυχία, το ταλέντο. Και έπειτα ένα τρομακτικό ατύχημα. Οχι στις πίστες της Formula 1 όπου αυτός ο ατσάλινος Γερμανός μεγαλούργησε και ξεγελούσε τον θάνατο με χαρακτηριστική άνεση και αναίδεια, αλλά σε μια αθώα χιονισμένη πλαγιά…

Αυτός ο υπεράνθρωπος να εξαφανίζεται σε μια στιγμή, να μπαίνει σε αυτήν την φρικτή ζώνη που υπάρχει ανάμεσα στους μη νεκρούς αλλά και στους μη ζωντανούς. Αν είχε πεθάνει θα υπήρχαν τουλάχιστον το πένθος και η δόξα. Ομως ο Μίχαελ Σουμάχερ, τραυματισμένος στο κεφάλι από μια πτώση κάνοντας σκι τα Χριστούγεννα του 2013, έμεινε αόρατος. Επί μακρόν τον είχαν σε τεχνητό κώμα. Και μέσα σε ένα πέπλο μυστικότητας που είχε επιβάλλει η οικογένειά του κανείς από τα εκατομμύρια των οπαδών του δεν ήξερε πώς τα πάει. Μιλάει; Επικοινωνεί; Μπορεί να κινηθεί; Ζει;

Ακόμη και οι όποιες καλές ειδήσεις διαψεύδονταν γρήγορα και απογοήτευαν. Τώρα όμως, για πρώτη φορά, κάποιες πληροφορίες δείχνουν ότι ο επτάκις πρωταθλητής της Formula 1 είναι σε σταθερή κατάσταση – και πάντως όχι πια καθηλωμένος στο κρεβάτι μετά το τρομακτικό ατύχημα. Ευσεβής πόθος; Μπορεί. Μπορεί και όχι όμως.

Ο Σουμάχερ, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ  η Daily Mail, παραμένει μακριά από αδιάκριτα βλέμματα σε πολυτελή έπαυλη στην Ελβετία, στις όχθες της λίμνης της Γενεύης.

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες της, ο Σουμάχερ δεν είναι πια καθηλωμένος στο κρεβάτι και δεν είναι διασωληνωμένος. Υποβάλλεται συνεχώς σε εντατική θεραπεία, με κόστος πάνω από 50.000 στερλίνες (55.000 ευρώ) την εβδομάδα.

Περικυκλωμένη από δέντρα στις όχθες της Λίμνης της Γενεύης η έπαυλη όπου ζει ο Σουμάχερ (EPA/LAURENT GILLIERON)

Ζει με την οικογένεια του στην κατοικία και όχι σε ειδικό χώρο-νοσοκομείο που φήμες ήθελαν να είχε χτιστεί ειδικά για την αποθεραπεία του μέσα στην έπαυλη.

Ενας από αυτούς που τον επισκέπτονται συχνά είναι ο πατέρας του Ρολφ, αυτός που κάποτε πήρε τον μικρό Μίχαελ και τον πήγε στα καρτ, από όπου άρχισε την καριέρα του.

Ο Ρολφ, προσθέτει η Daily Mail, επιβεβαιώνει ότι ο γιος του είναι στην έπαυλη και διαψεύδει τις φήμες ότι έχει μεταφερθεί σε πολυτελή κατοικία στη Μαγιόρκα, ή στις ΗΠΑ σε εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας τραυμάτων στο εγκέφαλο. Ωστόσο υπάρχουν φήμες ότι το προσεχές διάστημα θα μεταφερθεί μυστικά προς ιατρικό κέντρο στο Ντάλας των ΗΠΑ.

Πέρα από αυτά τα ψήγματα πληροφοριών, δεν γνωρίζουμε ποια είναι η πραγματική κατάσταση της υγείας του. Μόνο ο δικηγόρος του το 2016 είχε αποκαλύψει ότι ο Σουμάχερ «δεν μπορεί να περπατήσει».

Ο Σουμάχερ, εδώ το 2005, είναι δεινός σκιέρ (EPA/BENVENUTI)

Το 2014, μετά το ατύχημα, παραλίγο να διαρρεύσουν πληροφορίες για την κατάστασή του. Οταν μεταφέρθηκε από νοσοκομείο στη Γκρενόμπλ, όπου είχε εγχειριστεί, σε νοσοκομείο στη Λωζάνη, εκλάπη ο ιατρικός φάκελος του οδηγού. Ο δράστης, που τον πουλούσε στα ΜΜΕ για 40.000 στερλίνες, συνελήφθη και τελικά έβαλε τέλος στη ζωή του με απαγχονισμό στο κελί του.

Αλλη μια εικόνα μας έδωσε ο αρχιεπίσκοπος Γκανσβάιν, ο οποίος είχε υπάρξει και γραμματέας του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’. Είδε τον οδηγό το 2016, του μίλησε για λίγο και του κράτησε το χέρι – αλλά πέρα από αυτό δεν αποκάλυψε τίποτα άλλο.

Αυτή η μυστικότητα είναι αίτημα της συζύγου του οδηγού, της Κορίνα Σουμάχερ, με την οποία παντρεύτηκαν το 1995. Ολοι όσοι είναι στο άμεσο περιβάλλον του οδηγού τηρούν το αίτημα απαρέγκλιτα.

Ο Μικ Σουμάχερ, γιος του πρωταθλητή, θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του (REUTERS/Anton Vaganov)

Στις 29 Δεκεμβρίου συμπληρώνονται πέντε χρόνια από το ατύχημα με το σκι στο Μεριμπέλ των γαλλικών Αλπεων που λίγο έλειψε να του στερήσει πρόωρα τη ζωή. Σε λίγες ημέρες, στις 3 Ιανουαρίου, ο Σουμάχερ θα γίνει 50 ετών.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει στον κόσμο της Formula 1. Αλλοι πιλότοι έχουν καταρρίψει τα ρεκόρ του Σουμάχερ, ενώ στους αγώνες έχει αρχίσει να αγωνίζεται ο γιος του Μικ, με πολλά υποσχόμενο μέλλον.

Ο 19χρονος Μικ, σημειώνει η Daily Mail, είναι εξίσου διακριτικός με τον πατέρα του και  ποτέ δεν δίνει «ιατρικά ανακοινωθέντα». Τον Νοέμβριο μίλησε πάντως στο γερμανικό δίκτυο RTL.

Οταν είπε στον πατέρα του ότι θέλει να ασχοληθεί με τους αγώνες οδήγησης, αυτός τον ρώτησε αν θέλει να το κάνει επαγγελματικά ή όχι. Οπως εξήγησε ο Μικ: «Πάντα ήθελα να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους καλύτερους και ο πατέρας μου ήταν ο καλύτερος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...