289
Ο Μάθιου ΜακΚόναχι «για την ώρα», όπως λέει, επιλέγει την υποκριτική | EPA/DAN HIMBRECHTS

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι δεν θα είναι υποψήφιος κυβερνήτης του Τέξας «για την ώρα»

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 17:02
Ο Μάθιου ΜακΚόναχι «για την ώρα», όπως λέει, επιλέγει την υποκριτική
|EPA/DAN HIMBRECHTS

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι δεν θα είναι υποψήφιος κυβερνήτης του Τέξας «για την ώρα»

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 17:02

Τελικά δεν θα κάνει το μεγάλο άλμα από το Χόλιγουντ στην πολιτική ο ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος κυβερνήτης στο Τέξας το 2022, αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να το πράξει στο μέλλον.

Ο 52χρονος ΜακΚόναχι, βραβευμένος με Οσκαρ για το «Dallas Buyers Club», φημολογείτο ότι θα ήταν υποψήφιος, πιθανόν ως ανεξάρτητος.

Η ανακοίνωση έγινε με ένα σύντομο βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, δύο εβδομάδες πριν λήξει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Στο βίντεο ο ΜακΚόναχι λέει, μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία δύο χρόνια αναζητούσε απάντηση για το πώς θα μπορεί να είναι πιο χρήσιμος «για τον εαυτό μου και τους περισσότερους ανθρώπους». Επιβεβαίωσε ότι σκεφτόταν να είναι υποψήφιος ενώ προχώρησε σε μια σύντομη, πολιτικού τύπου, ομιλία με αναφορές στα παιδιά («είναι το πιο δυνατό μας χαρτί»), στο να υπηρετείς το σύνολο και να είσαι ηγέτης.

Προσθέτει, όμως, ότι το να είναι ηγέτης στην πολιτική είναι «ένα μονοπάτι που επέλεξα να μην ακολουθήσω αυτή τη στιγμή».

Αντίθετα, συμπληρώνει ο ΜακΚόναχι, θα προσπαθήσει να στηρίξει επιχειρήσεις και φορείς που έχουν ηγετικό χαρακτήρα και όσους ανοίγουν δρόμους για την επιτυχία.

Η απόφαση του ηθοποιού μάλλον έφερε ανακούφιση στον Μπέτο Ο’Ρουρκ, πρώην γερουσιαστή των Δημοκρατικών, γράφει ο Guardian. Ο Ο’Ρουρκ, που πέρυσι είχε φλερτάρει με την ιδέα να είναι και υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, έχει πλέον να ανταγωνιστεί τον νυν κυβερνήτη, Ρεπουμπλικανό Γκρεγκ Αμποτ, ο οποίος διεκδικεί και τρίτη θητεία.

Είχε ελπίδες ο ΜακΚόναχι; Αν και πολιτικοί αναλυτές τού καταλογίζουν μερικές μάλλον ασαφείς θέσεις, εκτιμούν ότι ως ανεξάρτητος είχε πλεονεκτήματα. Πάντως, το ότι ήταν αναγνωρίσιμος ως ηθοποιός δεν του εξασφαλίζει αυτόματα δημοφιλία και στην πολιτική.

Οι Δημοκρατικοί, ιδιαίτερα, δεν έβλεπαν θετικά τον ηθοποιό, γιατί εκτιμούσαν ότι θα περιόριζε τις ψήφους του Ο’Ρουρκ, που έχει ελπίδες να κερδίσει τον σκληροπυρηνικό συντηρητικό Αμποτ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...