413
Ο Γιώργος Κυρίτσης στη Βουλή. Κάποιες αλλαγές του ΠΚ δεν του αρέσουν, όμως για τις μολότοφ δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα | SOOC

Ο Κυρίτσης ξέχασε τη Marfin: «Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 12:31
Ο Γιώργος Κυρίτσης στη Βουλή. Κάποιες αλλαγές του ΠΚ δεν του αρέσουν, όμως για τις μολότοφ δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα
|SOOC

Ο Κυρίτσης ξέχασε τη Marfin: «Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 12:31

«Δεν θυμάμαι να έχει σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ». Αυτό το εξωφρενικό δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης κληθείς να σχολιάσει τις δρομολογούμενες και αμφιλεγόμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, οι οποίες προβλέπουν μειώσεις ποινών τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (βλέπε Χρυσή Αυγή), όσο και για την κατασκευή και κατοχή μολότοφ.

«Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα. Τα τελευταία 30 χρόνια δεν θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος προφανώς έχει ασθενή μνήμη και δεν θυμάται πώς πυρπολήθηκε το κτίριο της Marfin τον Μάιο του 2010, όταν βρήκαν φρικτό θάνατο τρεις συνάνθρωποί μας.

Αλλά ακόμα και αν δεν το θυμάται –και πιστεύει ότι όσα ο ίδιος δεν θυμάται δεν υπάρχουν κιόλας– πρέπει άραγε να σκοτωθεί κάποιος από μολότοφ για να είναι αυστηρός ο νόμος σχετικά με την κατασκευή και την κατοχή τέτοιων επιθετικών όπλων;

Η ειρωνεία δε είναι ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2016 χαρακτήριζε «δολοφονική» την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη!

«Ευτυχώς στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, πρόσθεσε, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά», επέμεινε ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος πάντως υπογράμμισε ότι στη διαβούλευση του νέου ΠΚ πρέπει να επανεξεταστούν και το θέμα του βιασμού όσο και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης.

Τις δηλώσεις του κ. Κυρίτση έσπευσε να σχολιάσει ο Αδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Μάλλον δεν ξέρει το πόσες εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν νοσηλευτεί από μολότοφ. Να ευχόμαστε να μη σκοτωθεί κανείς αστυνομικός στις επιθέσεις με μολότοφ. Τρέμω την ημέρα που θα ξυπνήσουμε και θα έχουμε νεκρό. Από μολότοφ πήρε φωτιά το κτίριο της Marfin, όπου σκοτώθηκαν άνθρωποι», είπε ο κ. Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει ότι «είναι γνωστές οι απόψεις του κ. Κυρίτση για την τρομοκρατία και τους κουκουλοφόρους».

Ακολούθησε σχόλιο της ΝΔ στα social media, η οποία έκανε λόγο για χωρίς όριο θράσος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του κ. Κυρίτση καταγράφηκαν μία μόλις ημέρα μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για τον υπό διαβούλευση ΠΚ, ακόμα και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Δικαιοσύνης ότι μειώνοντας τις ποινές για όσους κατηγορούνται για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», ρίχνει στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Εξάλλου με ανάρτησή του στο Twitter ο τομεάρχης Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν τους έφτανε ο Νόμος Παρασκευόπουλου, τώρα φέρνουν και Ποινικό Κώδικα “χάδι” για τους εγκληματίες. Αν δεν τον αποσύρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...