253
Πελεγρίνης και Τσίπρας την εποχή που ο πρώτος ήταν στην κυβέρνηση - προτού μιλήσει για τους Εβραίους που «οικειοποιήθηκαν» το Ολοκαύτωμα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πελεγρίνης: Χάθηκαν αρκετά δισ. με την διαπραγμάτευση Τσίπρα… αλλά τον εκτιμώ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 10:11
Πελεγρίνης και Τσίπρας την εποχή που ο πρώτος ήταν στην κυβέρνηση - προτού μιλήσει για τους Εβραίους που «οικειοποιήθηκαν» το Ολοκαύτωμα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Πελεγρίνης: Χάθηκαν αρκετά δισ. με την διαπραγμάτευση Τσίπρα… αλλά τον εκτιμώ

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 10:11

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης είναι γενικά μια ξεχωριστή φιγούρα. Πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, πρώην υφυπουργός Παιδείας, λίγο θεατράλε, πολύ αμφιλεγόμενος αν θυμηθεί κανείς ότι από το βήμα της Βουλής είχε πει πως οι Εβραίοι πέτυχαν να «οικειοποιηθούν το Ολοκαύτωμα» προς όφελός τους (εδώ).

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του, η υποψηφιότητά του στην Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ως υποψήφιος ευρωβουλευτής επανήλθε στη δημόσια σφαίρα με μια συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», όπου όπως αναμενόταν εξύμνησε τον Αλέξη Τσίπρα

«Τον εκτιμώ τον Αλέξη Τσίπρα, από τα αποτελέσματα των ενεργειών του. Μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς τα αποτελέσματα;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην παρατήρηση ότι τα «αποτελέσματα» ήταν και η τραγική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αμέτρητα δισ. ευρώ χαμένα, ο κ. Πελεγρίνης, δικαιολόγησε τη στάση του κ. Τσίρπα λέγοντας ότι «το λογικό είναι, όταν βλέπεις τείχος, να αλλάξεις και να πας παρακάτω».

«Ο Τσίπρας ήταν αντιμνημονιακός, το πάλεψε έξι μήνες, δεν μπόρεσε να φτάσει εκεί που ήθελε και έκανε τη στροφή. Αυτή η στροφή οδήγησε την Ελλάδα εκτός μνημονίου. Το σημαντικό είναι αν αυτή η στροφή είχε αποτέλεσμα, και είχε. Βγήκαμε από τα μνημόνια», είπε.

Και αναφερόμενος στο κόστος της διαπραγμάτευσης Τσίπρα, ο κ. Πελεγρίνης ανέφερε, «να δεχτώ ότι χάθηκαν αρκετά δισ. ευρώ. Το θέμα είναι ότι αν έμενε σε αυτή την αδιάλλακτη πολιτική, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα για τη χώρα μας».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πλέον, διερωτήθηκε: «Εσείς θα προτιμούσατε αυτό που έγινε με τον κ. Σαμαρά, με το που εκλέχτηκε, να μην κάνει καμία προσπάθεια, να παραδοθεί;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News