286
Ο Γιάχια Τζάμεχ | .

Ο κ. Πρόεδρος είχε το προσωπικό του χαρέμι

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 23:13
Ο Γιάχια Τζάμεχ
|.

Ο κ. Πρόεδρος είχε το προσωπικό του χαρέμι

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 23:13

Η Αφρική έχει μια επώδυνη «παράδοση» σε ηγέτες που συμπληρώνουν δεκαετίες στην εξουσία πριν εκδιωχθούν κακήν κακώς και αφού πρώτα έχουν καταληστέψει τον λαό τους.

Ενας από αυτούς ήταν ο ο Γιάχια Τζάμεχ, ο πρώην πρόεδρος της Γκάμπια που έχασε την εξουσία το 2017 έπειτα από 22 χρόνια. Πιστεύεται ότι, πριν καταφύγει στην Ισημερινή Γουϊνέα, έκλεψε το ιλιγγιώδες ποσό του 1 δισ. δολαρίων, το οποίο είναι σχεδόν ίσο με το ΑΕΠ της χώρας του.

Οπως αποκαλύφθηκε, ο Τζάμεχ είχε ένα προσωπικό χαρέμι με νέες γυναίκες που βίαζε ή ξυλοκοπούσε όταν δεν ικανοποιούσαν τις ορέξεις του. Τις κοπέλες προμήθευε στον πρόεδρο μία εξαδέλφη του ενώ τις κρατούσαν κλειδωμένες σε μια κατοικία δίπλα στο προεδρικό μέγαρο.

Τις λεπτομέρειες έδωσε η 23χρονη Φάτου Τζάλοου, πρώην εστεμμένη σε διαγωνισμό ομορφιάς, η οποία αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για τον βίο και την πολιτεία του προέδρου.

Η Τζάλοου, όπως αναφέρουν οι Times, αποκάλυψε ότι όταν ήταν 18 ετών τη βίασε ο Τζάμεχ, αφού πρώτα της έκανε ένεση με ένα μυστηριώδες υγρό – προφανώς τη νάρκωσε. Στις πρώτες συναντήσεις τους ήταν φιλικός μαζί της, αργότερα όμως έγινε επίμονος. Ο Τζάμεχ είχε και άλλες νέες γυναίκες διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή για σεξ ενώ δεν δίσταζε να τις εκδικείται με διάφορους τρόπους αν δεν τον υπάκουαν.

Η ανθρωπιστική οργάνωση Human Rights Watch και άλλοι οργανισμοί ελπίζουν πλέον ότι ο Τζάμεχ θα οδηγηθεί στο δικαστήριο στη χώρα του. Προς αυτή τη κατεύθυνση κινείται και ο νυν πρόεδρος Αντάμα Μπάροου που έχει οργανώσει επιτροπή αλήθειας και επανορθώσεων.

Το «βιογραφικό» του Τζάμεχ περιλαμβάνει καταγγελίες για βασανισμούς και δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων, αλλά και για τη δράση αποσπασμάτων θανάτου που σκότωναν μετανάστες οι οποίοι επιχειρούσαν να διαφύγουν στην Ευρώπη.

Οι καταγγελίες της Τζάλοου είναι η πρώτη δημόσια καταγραφή σεξουαλικών εγκλημάτων από τον τέως πρόεδρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...