232
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μίλησε ανοιχτά για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας | Jonathan Brady/Pool via REUTERS

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: «Θα στήριζα το παιδί μου αν ήταν γκέι»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 14:43
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μίλησε ανοιχτά για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
|Jonathan Brady/Pool via REUTERS

Πρίγκιπας Γουίλιαμ: «Θα στήριζα το παιδί μου αν ήταν γκέι»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2019, 14:43

Εναν ισχυρό και δημοφιλή σύμμαχο κέρδισε η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φιλανθρωπική οργάνωση της συγκεκριμένης κοινότητας του Λονδίνου.

Ο δούκας του Κέιμπριτζ τόνισε ότι θα στήριζε τα παιδιά του αν ήταν γκέι, μία εξομολόγηση – τοποθέτηση που δεν συνηθίζεται από μέλος βασιλικής οικογένειας.

«Ηταν κάτι που είχα σκεφτεί από την πρώτη στιγμή που έγινα γονέας, αλλά εξαιτίας της οικογένείας μου και της θέσης μας, αυτή η σκέψη με αγχώνει και λίγο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον και τα τρία τους παιδιά (REUTERS/Hannah Mckay)

Τόνισε λοιπόν, ότι θα στήριζε τα παιδιά του, όποια απόφαση και αν έπαιρναν σχετικά με τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, αλλά θα τον ανησυχούσε λίγο «ως γονέα».

«Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι, το μίσος που μπορεί να εισπράττουν, οι προσβολές, οι διακρίσεις, αυτό είναι που πραγματικά με ανησυχεί», τόνισε ο δούκας του Κέιμπριτζ, υπογραμμίζοντας ότι όσο πλούσιος, διάσημος, προνομιούχος και αν είσαι, οι κοινωνικές προκαταλήψεις καλά κρατούν.

«Αλλά αυτά πρέπει να τα βλέπουμε εμείς, να προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε, να τα αφήσουμε πίσω», κατέληξε, δίνοντας το σωστό παράδειγμα και αποτελώντας υγιές πρότυπο για πολλούς γονείς και όχι μόνο. Διότι, αν ανησυχεί ο ίδιος ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «ως γονέας», αυτό σημαίνει ότι οι κοινοί θνητοί είναι απολύτως εκτεθειμένοι απέναντι στην κακία και τη μισαλλοδοξία μίας ολόκληρης κοινωνίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...