353
Ο Γούντι Αλεν σε σκηνή από την ταινία του «Στη Ρώμη με αγάπη» | Medusa Film

Ο Γούντι Αλεν αναζητεί ματαίως εκδότη για την αυτοβιογραφία του

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2019, 08:30
Ο Γούντι Αλεν σε σκηνή από την ταινία του «Στη Ρώμη με αγάπη»
|Medusa Film

Ο Γούντι Αλεν αναζητεί ματαίως εκδότη για την αυτοβιογραφία του

Protagon Team Protagon Team 4 Μαΐου 2019, 08:30

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από μερικά χρόνια ότι θα ερχόταν μία ημέρα, που ο κορυφαίος σκηνοθέτης Γούντι Αλεν δεν θα έβρισκε εκδοτικό οίκο πρόθυμο να τυπώσει την αυτοβιογραφία του. Οπως αναφέρουν πολλά ξένα δημοσιεύματα, ο 83χρονος Γούντι Αλεν, ζώντας πλέον στη σκιά του #MeToo, που έφερε ξανά στην επιφάνεια παλιότερες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που του είχε καταλογίσει η θετή του κόρη Ντίλαν Φάροου, ζει την απόλυτη αποκαθήλωσή του.

Ολα ξεκίνησαν όταν με το που ξέσπασε το τεράστιο σκάνδαλο με τις σεξουαλικές επιθέσεις του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν εις βάρος δεκάδων διάσημων (και μη) γυναικών της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ο Αλεν έσπευσε αρχικά να τον υπερασπιστεί.

Αυτό, έφερε ξανά στο προσκήνιο τα δικά του… άπλυτα, καθώς μπορεί οι ισχυρισμοί της Ντίλαν Φάροου να μην έχουν επιβεβαιωθεί, σε ένα Χόλιγουντ όμως και σε μία Αμερική γενικότερα που ξαφνικά αποφάσισε να λύσει τη σιωπή δεκαετιών σχετικά με τέτοια ζητήματα, ο Αλεν άρχισε να βλέπει τη δημοτικότητά του να εξαφανίζεται.

Και δεν ήταν μόνο η δημοτικότητά του που υπέστη σοβαρό πλήγμα, ήταν και η ίδια η δουλειά του, καθώς ο ένας σταρ μετά τον άλλο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αυτή του Χαβιέ Μπαρδέμ, τον αποκήρυσσαν .

Παράλληλα, η εταιρεία Amazon αποφάσισε να αφήσει στο ράφι την τελευταία του ταινία «A Rainy Day in New York», αρνούμενη επίσης να προχωρήσει στην παραγωγή και των επόμενων προσυμφωνημένων ταινιών που επρόκειτο να γυρίσει ο Αλεν.

Τώρα λοιπόν, ήρθε και η σειρά του γραπτού του λόγου να φιμωθεί, καθώς, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, σε αυτή τη φάση, οι εκδοτικοί οίκοι θεωρούν πως είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο μαζικού μποϊκοτάζ ενός βιβλίου με τα απομνημονεύματα του Αλεν, όσο ενδιαφέρον και αν είχαν στην πραγματικότητα. Υπάρχει το ενδεχόμενο να απευθυνθεί σε πολύ μικρότερους και ανεξάρτητους εκδοτικούς οίκους, είτε σε κάποιους εκτός ΗΠΑ, αλλά η σκέψη ότι θα είναι δύσκολο ακόμη και να γίνει κάποια προωθητική κίνηση του βιβλίου μέσω συνεντεύξεων και ίσως θεωρηθεί ακόμη και κατακριτέο για ένα κατάστημα να το βάλει στη βιτρίνα του, μειώνουν απελπιστικά τις εναλλακτικές του Αλεν.

Μήπως όμως με όλα αυτά κινδυνεύει να μην κυκλοφορήσει ποτέ ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο; Πολύ πιθανό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...