681
Η Αντζέλικα Χιούστον στο πάρτι του Vanity Fair μετά την τελετή απονομής των Οσκαρ, τον Φεβρουάριο | ΕPA

Στο πλευρό των Γούντι Αλεν και Ρομάν Πολάνσκι η Αντζέλικα Χιούστον

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 12:15
Η Αντζέλικα Χιούστον στο πάρτι του Vanity Fair μετά την τελετή απονομής των Οσκαρ, τον Φεβρουάριο
|ΕPA

Στο πλευρό των Γούντι Αλεν και Ρομάν Πολάνσκι η Αντζέλικα Χιούστον

Protagon Team Protagon Team 3 Μαΐου 2019, 12:15

Στο πλευρό του Γούντι Αλεν και του Ρομάν Πολάνσκι τάχθηκε η Αντζέλικα Χιούστον όσον αφορά τις κατηγορίες για βιασμό ανηλίκου εναντίον του πρώτου και την καταδίκη για βιασμό ανηλίκου του δεύτερου.

Σε μία χειμαρρώδη συνέντευξή της στο Vulture, το ειδησεογραφικό πολιτιστικό site του περιοδικού New York, η ηθοποιός υπερασπίστηκε τους δύο σκηνοθέτες, καθώς και τον ηθοποιό Τζέφρι Τάμπορ, που απολύθηκε το 2018 από την τηλεοπτική σειρά στην οποία έπαιζαν μαζί, έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από τη βοηθό του και μία ηθοποιό στη σειρά.

Για τον Γούντι Αλεν, με τον οποίο συνεργάστηκε στις ταινίες «Απιστίες και Αμαρτίες» του 1989 και «Μυστηριώδεις φόνοι στο Μανχάταν» του 1993, δήλωσε ότι θα συνεργαζόταν ξανά μαζί του οποιαδήποτε στιγμή την καλούσε. Το ίδιο έχει δηλώσει και ο Χαβιέ Μπαρδέμ, όμως άλλοι ηθοποιοί, όπως οι Τίμοθι Σαλαμέ, Κόλιν Φερθ, Ρεμπέκα Χολ και Γκρέτα Γκέργουιγκ, δηλώνουν μετανιωμένοι που συνεργάστηκαν μαζί του.

Η Αντζέλικα Χιούστον με τον Γούντι Αλεν στα γυρίσματα της ταινίας «Απιστίες και αμαρτίες»

«Δύο πολιτείες διερεύνησαν τον Γούντι Αλεν για τις καταγγελίες εναντίον του και δεν αποδείχθηκε τίποτα», είπε η Χιούστον.

Ο Αλεν κατηγορήθηκε το 1992 από την υιοθετημένη κόρη του Ντύλαν Φάροου για βιασμό όταν αυτή ήταν επτά ετών, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Ο σκηνοθέτης είναι στα δικαστήρια με την Amazon, που ακύρωσε τη συμφωνία μαζί του για τέσσερις ταινίες εξαιτίας της υπόθεσης, που έχει βγει ξανά στην επιφάνεια στην εποχή του κινήματος #MeToo.

Η Χιούστον μίλησε και για τον Πολάνσκι, καθώς ήταν εμπλεκόμενη στην πολύκροτη υπόθεση του βιασμού μίας 13χρονης από τον σκηνοθέτη το 1977 στο Λος Αντζελες. Ο βιασμός έγινε στο σπίτι του τότε συντρόφου της Τζακ Νίκολσον και ήταν και η ίδια στο σπίτι εκείνη την ώρα. Την άλλη ημέρα μάλιστα, συνελήφθη για κατοχή κοκαΐνης.

Η Αντζέλικα Χιούστον, ο Τζακ Νίκολσον και ο Ρομάν Πολάνσκι τη δεκαετία του ’70

Η ηθοποιός δικαιολόγησε τον Πολάνσκι λέγοντας ότι εκείνα τα χρόνια, ήταν συνηθισμένο για τους ευρωπαίους άντρες να συμπεριφέρονται ως «πλέι μπόι» και να προσεγγίζουν ανήλικα κορίτσια για να κάνουν σεξ μαζί τους. «Οταν ήμουν έφηβη, οι μεγαλύτεροι άντρες μου την έπεφταν», είπε και πρόσθεσε ότι ο Πολάνσκι «πλήρωσε το τίμημά του».

Ο Πολάνσκι είχε δηλώσει ένοχος με αντάλλαγμα την μετατροπή της κατηγορίας του βιασμού σε παράνομο σεξ με ανήλικο, διέφυγε από τις ΗΠΑ το 1978 πριν του γνωστοποιηθεί η ποινή του.

Η Χιούστον υπερασπίστηκε και τον Τάμπορ, λέγοντας ότι οι πράξεις του «παρεξηγήθηκαν». «Κατά τη γνώμη μου, κανείς δεν έκανε ή είπε κάτι απρεπές. Οι ηθοποιοί πρέπει να αισθανόμαστε ότι μπορούμε να πούμε ή να κάνουμε πράγματα που δεν κρίνονται απαραίτητα, ειδικά από τα μέλη του καστ ή του προσωπικού στα γυρίσματα».

Αυτά στα οποία αναφέρεται η ηθοποιός βέβαια, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν δύο γυναίκες εναντίον του Τάμπορ, κάθε άλλο παρά «μη απρεπή» είναι… Συγκεκριμένα, η Βαν Μπαρνς, βοηθός του ηθοποιού στη σειρά «Transparent» του Amazon, κατήγγειλε ότι ο Τάμπορ της έκανε προσβλητικές προτάσεις σεξουαλικού περιεχομένου, της «έβαλε χέρι» και την απείλησε ότι αν το πει σε κάποιον θα την απολύσει. Στη συνέχεια, η συμπρωταγωνίστριά του, Τρέισι Λισέτ κατήγγειλε ότι την στρίμωξε στον τοίχο, έβαλε τα γυμνά του πόδια πάνω στα δικά της για να μην μπορεί να κουνηθεί και έκανε την χαρακτηριστική κίνηση μπρος-πίσω ακουμπώντας πάνω της. «Αισθανόμουν το πέος του πάνω μου μέσα από την πυτζάμα του», είχε δηλώσει η Λισέτ.

Ο Τζέφρι Ταμπόρ, αγκαλιά με το βραβείο Εμι, το 2016 για τον ρόλο του στη σειρά Transparent. Τον Νοέμβριο του 2017, παραιτήθηκε από τη σειρά μετά τις καταγγελίες εναντίον του

Η Χιούστον είπε στη συνέντευξή της ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από άντρες «καθημερινά» στην διάρκεια της κινηματογραφικής της καριέρας. «Συμβαίνει τόσο συχνά. Γίνεσαι αντικείμενο, παρερμηνεύεσαι, σε υποτιμούν. Οι άντρες το κάνουν συνέχεια και νομίζω πραγματικά ότι τις μισές φορές δεν ξέρουν ότι το κάνουν. Τους είναι τόσο φυσιολογικό».

Η 67χρονη ηθοποιός πρόσθεσε ότι αμφιβάλλει αν το κίνημα #MeToo έχει καταφέρει να αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά των αντρών. «Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άντρες που απλά θα κάνουν ό,τι θέλουν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...