279
| REUTERS/Eduardo Munoz

Ο Εντι Ράμα αποκαλύπτει: Με τον Ντι Μάιο κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 13:20
| REUTERS/Eduardo Munoz

Ο Εντι Ράμα αποκαλύπτει: Με τον Ντι Μάιο κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2022, 13:20

Μια άγνωστη ιστορία, από τη δεύτερη φάση της πανδημίας κορονοϊού –εκείνη της έλλειψης ή μη των πρώτων εμβολίων, τον χειμώνα του 2020-21– αποκάλυψε, σε παρέμβασή του σε συνέδριο στο Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας, ο αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα.

«Μαζί με τον ιταλό υπουργό Εξωτερικών (Λουίτζι ντι Μάιο) στήσαμε ένα είδος λαθρεμπορίου εμβολίων κατά του κορονοϊού», δήλωσε ο Ράμα, για να συμπληρώσει: «Εγώ είμαι ένας Αλβανοϊταλός, ο Ντι Μάιο ένας Ναπολιτανοαλβανός. Μαζί οργανώσαμε μια επιχείρηση λαθρεμπορίου. Τι Ιταλός ή Αλβανός είσαι, αν ευθυγραμμίζεσαι πάντα με τον νόμο;».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναφέρθηκε στην περίοδο εκείνη της πανδημίας, κατά την οποία η χώρα του «δεν διέθετε κανένα εμβόλιο και ο κόσμος φοβόταν ότι θα πέθαινε σαν τα ψάρια έξω από το νερό».

«Χρειαζόμασταν έναν μικρό, αλλά για εμάς σημαντικό αριθμό εμβολίων για να αρχίσουμε να προστατεύουμε γιατρούς και νοσοκόμους. Η Pfizer είχε ένα καπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό συμβόλαιο: σου δίνω τα εμβόλια, αλλά εσύ δεν μπορείς να τα δώσεις σε κανέναν. Κάτι που ήταν κάθε άλλο παρά χριστιανικό», πρόσθεσε στο συνέδριο ο Ράμα, σύμφωνα και με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Ιταλία Θόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης.

Ο Ράμα εξήγησε ότι τελικά η Ρώμη έδωσε έναν αριθμό εμβολίων κατά της Covid-19 στη χώρα του «με επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών» και ότι «ήταν πραγματικά κάτι το απίστευτο, διότι ο αλβανός πρωθυπουργός και ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών προχώρησαν σε επιχείρηση λαθρεμπορίου για να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

«Οταν χορηγήσαμε τα σκευάσματα και η φαρμακοβιομηχανία μάς ρώτησε ποιος μάς τα είχε δώσει, απαντήσαμε “μια φίλη χώρα” και όταν επέμειναν συμπληρώσαμε: “Ξέρετε, από τους Ναπολιτάνους μάθαμε ότι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπεις τον φίλο σου όταν είναι αντιμέτωπος με την αστυνομία και εγώ, ακριβώς, δεν απαρνιέμαι τους φίλους μου”», είπε χαρακτηριστικά ο αλβανός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...