350
| REUTERS/Tom Brenner/File Photo

«O Μπάιντεν δεν είναι Τραμπ – Θα αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 10:12

«O Μπάιντεν δεν είναι Τραμπ – Θα αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά»

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 10:12

«Σε αντίθεση με τον πρόεδρο Τραμπ, ο Τζο θα αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή τις συμμαχικές δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου». Αυτό σημειώνεται στο κείμενο με τις θέσεις για τα ελληνικά ζητήματα που εξέδωσε η προεκλογική εκστρατεία του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Στην ανακοίνωση του εκλογικού επιτελείου του, που έχει τον τίτλο «Το όραμα του Τζο Μπάιντεν για τους Ελληνοαμερικανούς και τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας», γίνεται αναλυτική αναφορά στους μακροχρόνιους δεσμούς του αμερικανού αντιπροέδρου με την ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Αυτό το κείμενο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς όντως ο Μπάιντεν θεωρείται από τους πιο «φιλέλληνες» της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, όμως από την άλλη οι Ελληνοαμερικανοί τάχθηκαν στην πλειονότητά τους υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Στο κείμενο περιγράφεται αναλυτικά το τι έχει κάνει ο Τζο Μπάιντεν για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και δίνεται το στίγμα για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει, αν καταφέρει να επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές.

Οπως σημειώνεται στην αρχή της ανακοίνωσης, «καθόλη τη διάρκεια των πολλών ετών του στη δημόσια ζωή, ο Τζο Μπάιντεν έχει να επιδείξει μια μακροχρόνια ανάμειξη σε σημαντικά θέματα για τους Ελληνοαμερικανούς και υποστήριξη της ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Για πολλές δεκαετίες, έχει εργαστεί προσωπικά με τους έλληνες ηγέτες, με στόχο την ενίσχυση της συμμαχίας. Ως πρόεδρος, ο Τζο Μπάιντεν θα δεσμευτεί για έναν ισχυρό διάλογο, τόσο με ελληνοαμερικανούς ηγέτες όσο και με την ηγεσία της Ελλάδας, για τη διατήρηση του δεσμού μεταξύ των χωρών μας».

Σύμφωνα με τις θέσεις για τα ελληνικά ζητήματα που εξέδωσε η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν:

«Οι προεκλογικές υποσχέσεις του Τζο Μπάιντεν προς την ελληνοαμερικανική κοινότητα

-Ο Τζο Μπάιντεν θα συνεργαστεί με τον στενό σύμμαχό μας στην Ελλάδα για την προώθηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

-Σε αντίθεση με τον πρόεδρο Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν θα αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή τις συμμαχικές δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

-Ο Τζο Μπάιντεν θα εργαστεί διπλωματικά για να δώσει λύση στο Κυπριακό.

-Ο Τζο Μπάιντεν θα συνεχίσει να είναι μια ισχυρή φωνή για τη θρησκευτική ελευθερία παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...