304
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του δικαστηρίου - αριστερά στην έδρα η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου | Nikos Libertas / SOOC

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Συνέχεια στα αιτήματα αναστολών – Πότε αναμένεται η απόφαση

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 07:29
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση του δικαστηρίου - αριστερά στην έδρα η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου
|Nikos Libertas / SOOC

Δίκη της Χρυσής Αυγής: Συνέχεια στα αιτήματα αναστολών – Πότε αναμένεται η απόφαση

Protagon Team Protagon Team 16 Οκτωβρίου 2020, 07:29

Συνέχεια δίνεται σήμερα Παρασκευή στη διαδικασία των αιτημάτων για αναστολή, προκειμένου να πετύχουν οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής να μην εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε για την αιματηρή δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο η σημερινή διαδικασία, που αρχίζει στις 10:30, να οδηγήσει σε απόφαση, καθώς η πλειονότητα των κατηγορουμένων επέλεξε, όπως δικαιούται από τον νόμο, να καλέσει σε εξέταση μάρτυρες για την στήριξη των αιτημάτων τους, γεγονός που απαιτεί αρκετό χρόνο.

Πιθανότερο θεωρείται να ανακοινωθεί η απόφαση για το αν και ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή τη Δευτέρα ή ενδεχομένως και την Τρίτη.

Η χθεσινή διαδικασία αναλώθηκε κυρίως στις αιτήσεις ανασταλτικού από τα μέλη της οργάνωσης που καταδικάστηκαν και για επιπλέον πράξεις και μερικούς πρώην βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης –δηλαδή εδώ και πάνω από πέντε χρόνια!– εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος, από τους επτά καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Οι καταδικασμένοι επικαλέστηκαν, μεταξύ άλλων, ότι έχουν καλές σχέσεις με τα παιδιά τους (στις περιπτώσεις διαζευγμένων), την υγεία των γονιών τους, τη συνεργασία τους με αλλοδαπούς και άλλα. Χαρακτηριστική η περίπτωση της αστυνομικού που καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών, η οποία κάλεσε ως μάρτυρα διερμηνέα πακιστανικής υπηκοότητας, με τον οποίο γνωρίστηκε στα δικαστήρια του Πειραιά σε δίκη συμπατριωτών του…

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν τα αιτήματα των υπολοίπων κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους και οι περισσότεροι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές. Αμέσως μετά θα δοθεί ο λόγος στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου για την πρότασή της.

Εφόσον η εισαγγελέας υποβάλει εισήγηση σήμερα και δεν ζητήσει χρόνο για να προετοιμαστεί, θα ξεκινήσουν οι δευτερολογίες της υπεράσπισης.

Με την ολοκλήρωσή τους το δικαστήριο θα πρέπει να διασκεφθεί και να μελετήσει εξατομικευμένα την κάθε περίπτωση, ώστε να κρίνει για ποιους συντρέχει σοβαρός λόγος για τη χορήγηση ανασταλτικού στην εκτέλεση της ποινής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...