266
O Κάπτεν Τομ, κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια στερλίνες για το NHS κάνοντας βόλτα στην πίσω αυλή του σπιτιού του | REUTERS/Peter Cziborra

Ο 99χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που συγκέντρωσε £12 εκατ. για το NHS

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 10:40
O Κάπτεν Τομ, κατάφερε να συγκεντρώσει εκατομμύρια στερλίνες για το NHS κάνοντας βόλτα στην πίσω αυλή του σπιτιού του
|REUTERS/Peter Cziborra

Ο 99χρονος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που συγκέντρωσε £12 εκατ. για το NHS

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2020, 10:40

Οταν ο 99χρονος βετεράνος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου Τομ Μουρ αποφάσιζε να αρχίσει τις βόλτες στον κήπο του, ζητώντας από χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό όταν ολοκλήρωνε την καθεμιά, για να δωρίσει το ποσό που θα συγκεντρωνόταν στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας εν μέσω κρίσης του κορονοϊού, ήλπιζε ότι θα συγκεντρώσει 1.000 στερλίνες. Τελικά το NHS θα λάβει από τον υπέροχο αυτόν άνθρωπο 12 εκατ. λίρες (πάνω από 13,7 εκατομμύρια ευρώ)!

Ο ηλικιωμένος λοχαγός εν αποστρατεία, που άρχισε να χρησιμοποιεί περιπατητήρα όταν έσπασε τον γοφό του, εξηγεί πως είχε βάλει στόχο να διανύσει 100 φορές 25 μέτρα στον κήπο του πριν να κλείσει τα 100 του χρόνια, την 30ή Απριλίου. Ετσι, ήλπιζε πως θα κατάφερνε να συγκεντρώσει από συνεισφορές χρηστών ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ποσό 1.000 λιρών ώστε να το δωρίσει στο NHS, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φροντίδα που του προσέφερε το προσωπικό του στην τελευταία περιπέτεια της υγείας του, αλλά και όταν είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο.

Μεγαλωμένος στο Γιόρκσιρ, στη βόρεια Αγγλία, ο Μουρ υπηρέτησε στην Ινδία, στη Βιρμανία και στη Σουμάτρα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας «μου προσέφερε θαυμάσια φροντίδα», εξηγεί σε βίντεο που μεταφόρτωσε η οικογένειά του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ο Μουρ, γνωστός απλά ως «κάπτεν Τομ», φορώντας κοστούμι, με καρφιτσωμένα τα παράσημά του.

Το παράδειγμα του 99χρονου περιπατητή έγινε viral και άρχισαν πολλές διασημότητες να προσφέρουν μεγάλα ποσά.

Ο ίδιος εξύμνησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Με βοήθησε πολύ. Κάνει σπουδαία δουλειά για όλους», είπε.

Και δήλωσε έκπληκτος που ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ τον αποκάλεσε «πηγή έμπνευσης» για όλους τους Βρετανούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...