203
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ερευνά χώρες για μετακίνηση Παλαιστινίων | ABIR SULTAN POOL/Pool via REUTERS

Ανυποχώρητος ο Νετανιάχου: Δεν σταματάμε τον πόλεμο – θα κλιμακώσουμε τις επιθέσεις

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2025, 17:42
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ερευνά χώρες για μετακίνηση Παλαιστινίων
|ABIR SULTAN POOL/Pool via REUTERS

Ανυποχώρητος ο Νετανιάχου: Δεν σταματάμε τον πόλεμο – θα κλιμακώσουμε τις επιθέσεις

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2025, 17:42

Στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στη Γάζα προανήγγειλε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την επιστροφή του αμερικανοϊσραηλινού ομήρου Ένταν Αλεξάντερ. Ο ισραηλινός στρατός θα εισέλθει «με όλη του την ισχύ» στην Λωρίδα της Γάζας τις προσεχείς ημέρες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και δεν βλέπει κανένα σενάριο στο οποίο η χώρα του θα σταματήσει τον πόλεμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Τις προσεχείς ημέρες, θα εισέλθουμε με όλη μας την ισχύ για να ολοκληρώσουμε την επιχείρηση και να νικήσουμε την Χαμάς», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνάντησης με ισραηλινούς εφέδρους. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σταματήσουμε τον πόλεμο», υπογράμμισε.

Παράλληλα,  αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε επαφή με τρίτες χώρες, με στόχο την εξεύρεση κρατών που θα ήταν πρόθυμα να υποδεχθούν παλαιστίνιους πολίτες από τη Γάζα, εφόσον αυτοί επιλέξουν να αποχωρήσουν από την περιοχή.

«Εχουμε ήδη εγκαταστήσει μια διοικητική υπηρεσία επιτόπου που επιτρέπει τη μετακίνηση όσων θέλουν να φύγουν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα πλέον συνοψίζεται σε ένα βασικό σημείο: χρειαζόμαστε χώρες που να είναι διατεθειμένες να τους δεχθούν. Πάνω σε αυτό εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή».

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, «αν τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να φύγουν πάνω από το 50% θα φύγουν», και  ενδεχομένως ο αριθμός να είναι ακόμη μεγαλύτερος, εκτίμησε.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...