253
Στιγμιότυπο από την αιματηρή προσπάθεια σύλληψης του δράστη | YouTube/CBS Evening News

Νέο ομαδικό φονικό στις ΗΠΑ: τρεις νεκροί στο Μέριλαντ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 07:00
Στιγμιότυπο από την αιματηρή προσπάθεια σύλληψης του δράστη
|YouTube/CBS Evening News

Νέο ομαδικό φονικό στις ΗΠΑ: τρεις νεκροί στο Μέριλαντ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2022, 07:00

Eνοπλος άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του σε βιομηχανία στο βόρειο Μέριλαντ των ΗΠΑ, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας πολύ σοβαρά έναν τέταρτο, προτού συλληφθεί έπειτα από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Ο 23χρονος δράστης –η αστυνομία δεν δημοσιοποίησε το όνομά του– τραυματίστηκε από τα πυρά πολιτειακού αστυνομικού καθώς προσπαθούσε να διαφύγει με αυτοκίνητο, ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Ουάσινγκτον, Ντάγκλας Μάλεντορ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ύποπτος και ο αστυνομικός διακομίστηκαν σε τοπικό νοσοκομείο καθώς έφεραν τραύματα από σφαίρες μετά το νέο mass shooting –επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα, στην ορολογία των αμερικανικών αρχών– που προστέθηκε στη σειρά των πρόσφατων τραγωδιών του είδους. Οπως ανέφερε το δίκτυο CBS, πρόκειται για το 58ο mass shooting στις ΗΠΑ μετά τη ρατσιστική επίθεση στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα.

Η επίθεση έγινε στη μικρή πόλη Σμίθσμπεργκ, όχι μακριά από το Καμπ Ντέιβιντ, την εξοχική κατοικία του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο σερίφης Μάλεντορ απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις περιστάσεις του συμβάντος ή τα κίνητρα του δράστη. Είπε ότι τόσο ο νεαρός όσο και τα θύματα εργάζονταν στην εταιρεία Columbia Machine, στα όρια της πολιτείας με την Πενσιλβάνια. Διευκρίνισε ότι ο δράστης χρησιμοποίησε ημιαυτόματο πιστόλι.

Εκπρόσωπος της βιομηχανίας περιορίστηκε να πει ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις αρχές στην έρευνά τους.

Η επίθεση στο Μέριλαντ διαπράχθηκε την ώρα που συνεχίζεται ο δημόσιος διάλογος για τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ, μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις σε σούπερ μάρκετ, σε πρωτοβάθμιο σχολείο και σε νοσοκομείο μέσα σε μερικές ημέρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...