196
Ακριβείς οδηγίες για τη μάσκα και καμπάνια θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς θα χρειαστεί μετά τις 4 Μαΐου | George Vitsaras / SOOC

Νέες οδηγίες Τσιόδρα για το πού και πώς θα φοράμε τη μάσκα

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 18:31
Ακριβείς οδηγίες για τη μάσκα και καμπάνια θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς θα χρειαστεί μετά τις 4 Μαΐου
|George Vitsaras / SOOC

Νέες οδηγίες Τσιόδρα για το πού και πώς θα φοράμε τη μάσκα

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 18:31

Οδηγίες για το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιείται η μάσκα από τους πολίτες αναμένεται να εκδοθούν λεπτομερώς το επόμενο διάστημα, ενώ θα υπάρξει και ειδική επικοινωνιακή καμπάνια για την ενημέρωση του πληθυσμού.

Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, η αρμόδια επιτροπή των ειδικών υιοθέτησε τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), ώστε να δοθούν λιγότερες πιθανότητες στον ιό να μεταδοθεί.

Με βάση τις πρώτες οδηγίες που ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκες υφασμάτινες μετά την άρση των πρώτων περιοριστικών μέτρων μόνο σε κλειστούς και όχι ανοικτούς χώρους.

Οι χώροι αυτοί είναι μεταξύ άλλων τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τα εμπορικά καταστήματα κ.ά.

Ο φόβος των ειδικών, όπως διατυπώθηκε από τον Σωτήρη Τσιόδρα, είναι να μη γίνεται λανθασμένη χρήση των μασκών και γεννάται έτσι μεγαλύτερος κίνδυνος για τους πολίτες.

Οπως είπε, η μάσκα θα πρέπει να καλύπτει πλήρως το πρόσωπο, τη μύτη και το στόμα. Θα πρέπει να πλένεται συχνά αν είναι υφασμάτινη, ενώ αν είναι μίας χρήσης θα πρέπει να απορρίπτεται αμέσως.

Επίσης, θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας πριν φορέσουμε τη μάσκα και όταν την βγάλουμε, με σαπούνι ή με αντισηπτικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...