219
Ο Μπόρις Τζόνσον έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μια (ακριβή) ανακαίνιση | Dan Kitwood/Pool via REUTERS

Νέες αποκαλύψεις για την ανακαίνιση της κατοικίας του Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2021, 14:45
Ο Μπόρις Τζόνσον έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για μια (ακριβή) ανακαίνιση
|Dan Kitwood/Pool via REUTERS

Νέες αποκαλύψεις για την ανακαίνιση της κατοικίας του Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2021, 14:45

 

Aντιμέτωπος με νέες καταγγελίες σε σχέση με τις δαπάνες του για την ανακαίνιση του διαμερίσματός του και τη φροντίδα του γιου του, βρίσκεται για άλλη μια φορά o πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Οι Sunday Times γράφουν την Κυριακή πως το συνολικό κόστος των εργασιών στο σπίτι του ανήλθε σε περίπου 200.000 στερλίνες και ότι το ένα τιμολόγιο το διευθέτησε απευθείας χορηγός του Συντηρητικού Κόμματος, μια παροχή σε είδος που θα έπρεπε να έχει δηλωθεί στις φορολογικές αρχές.

Η εφημερίδα έγραψε, επίσης, ότι από έναν χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος ζητήθηκε να πληρώσει για την νταντά του μικρότερου γιου του Τζόνσον, Ουίλφρεντ.

«Δεν με πειράζει να πληρώνω για φυλλάδια όμως αγανακτώ να μου ζητείται να πληρώσω, προκειμένου, στην κυριολεξία, να καθαρίσει κάποιος τα οπίσθια του μωρού του πρωθυπουργού», λέει ο χορηγός, που δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με το άρθρο.

Το Συντηρητικό Κόμμα και το γραφείο του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ δεν θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ απέφυγε να απαντήσει ευθέως ποιος αρχικά πλήρωσε για την ανακαίνιση και είπε ότι δεν έχει «καμία ιδέα» εάν ζητήθηκε από κάποιον χορηγό να πληρώσει για τη φροντίδα του παιδιού του βρετανού πρωθυπουργού.

«Το τελευταίο θέμα που ρωτήσατε είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα κουτσομπολιού», είπε ο Ράαμπ στο Sky News. Τόνισε ότι ο Μπόρις Τζόνσον υπήρξε «ξεκάθαρος» σχετικά με τα έξοδα της ανακαίνισης του διαμερίσματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...