432
|

Νέα Δημοκρατία: Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι σε Βουλή και Ευρωβουλή

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 14:25

Νέα Δημοκρατία: Αυτοί είναι οι πρώτοι υποψήφιοι σε Βουλή και Ευρωβουλή

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 14:25

Σαράντα ένα ονόματα υποψηφίων της στις επικείμενες εκλογές ανακοίνωσε την Τετάρτη η Νέα Δημοκρατία.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς, «την ώρα που η κυβέρνηση-κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η ΝΔ κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών».

Οι ανακοινώσεις των νεών γραμματειών και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019 θα γίνουν την Πέμπτη, ενώ ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης στον κομματικό μηχανισμό είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, με τον μέσο όρο ηλικίας στα 42 έτη.

Ενόψει αυτών των ανακοινώσεων, η Νέα Δημοκρατία δημοσιοποίησε από την Τετάρτη σε ποιες περιφέρειες θα πολιτευθούν στις επικείμενες εθνικές εκλογές όλα τα στελέχη της που είχαν μέχρι σήμερα θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της Ν.Δ.

Πρόκειται για γραμματείς του κόμματος, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους, αλλά και στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της ΝΔ, τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστηκε προσωπικά για τη μέχρι τώρα συμβολή τους.

Παράλληλα, ανακοινώνονται και οι περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν οι εν ενεργεία βουλευτές της πρώην Β’ Αθήνας, του Υπολοίπου Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και εκείνοι που προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Oι αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο

Οπως είχε γίνει γνωστό, οι δύο τέως αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Νίκος Ρωμανός, θα πολιτευτούν στον νότιο και βόρειο τομέα Αθηνών αντίστοιχα.

Στη θέση τους παραμένουν αντίθετα η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη όπως και η αναπληρώτρια Σοφία Ζαχαράκη, ενώ χρέη αναπληρωτή εκπροσώπου αναλαμβάνει ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, διευθυντής της δεξαμενής σκέψης (think tank) της Αννας Διαμαντοπούλου ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που το φθινόπωρο είχε αναλάβει γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Από τους εν ενεργεία βουλευτές της πρώην Β’ Αθήνας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης τίθεται ως γνωστόν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, με την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου να είναι επίσης υποψήφια για την Ευρωβουλή.

Στον βορειο τομέα Αθηνών θα πολιτευτούν οι αντιπρόεδροι Κωστης Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στον νότιο τομέα κατεβαίνουν ο Νίκος Δένδιας, η Σοφία Βούλτεψη και η Άννα Καραμανλή και στον δυτικό τομέα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Στο ευρωψηφοδέλτιο τελικά μπήκε η Κατερίνα Μάρκου, ενώ στους άλλους προσχωρήσαντες στην ΚΟ της ΝΔ, ο Χάρης Θεοχάρης θα είναι υποψήφιος στον νότιο τομέα Αθηνών, ο Γιώργος Κατσιαντώνης στη Λάρισα και ο Ιάσων Φωτήλας στην Αχαϊα.

Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι αυτή του καθηγητή Αγγελου Συρίγου στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...