519
Ωρα αποκαλύψεων μετά το δριμύ κατηγορώ Θεοδωράκη κατά Ψαριανού - Αμυρά | INTIMEnews

Ποτάμι: Στη φόρα οι ηχογραφήσεις Ψαριανού

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 13:44
Ωρα αποκαλύψεων μετά το δριμύ κατηγορώ Θεοδωράκη κατά Ψαριανού - Αμυρά
|INTIMEnews

Ποτάμι: Στη φόρα οι ηχογραφήσεις Ψαριανού

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 13:44

«ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα», έλεγε στην απάντησή του προς τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο Σταύρος Θεοδωράκης και για του λόγου το αληθές έχουν ήδη αρχίσει να βγαίνουν στη φόρα τα επίμαχα ηχητικά ντοκουμέντα.

Ενώ κορυφώνεται η κόντρα για τους ηθικούς αυτουργούς – ενορχηστρωτές της διάλυσης της ΚΟ του Ποταμιού, το  μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, Φωτεινή Λεομπίλα, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Τwitter ηχογραφημένο απόσπασμα από συνεδρίαση του συμβουλίου όπου ο Γρηγόρης Ψαριανός διαψεύδει κατηγορηματικά οτι θα φύγει από το Ποτάμι.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για απόσπασμα της τελευταίας τοποθέτησης του Γρηγόρη Ψαριανού στο Πολιτικό Συμβούλιο, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία για την Συμφωνία των Πρεσπών, όπου αποφασίστηκε οι βουλευτές του Ποταμιού να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Αντ’ αυτού ο Γιώργος Αμυρας επέλεξε τον δρόμο της αποχώρησης και ακολούθησε ο Γρηγόρης Ψαριανός σφραγίζοντας έτσι τη διάλυση της ΚΟ του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στο εν λόγω απόσπασμα, που δημοσιοποίησε η κυρία Λεομπίλα –προφανώς κατ’ εντολή του κ. Θεοδωράκη– ο αναξαρτητοποιηθείς πια βουλευτής αναφέρει συγκεκριμένα:

«Δεν θέλω να εκβιάσω κανέναν. Ούτε πουθενά είπε την μαλ@@α που λέει ο Σκάι από το μεσημέρι ότι είπε ο Ψαριανός ότι αν ψηφίσει το Ποτάμι την Συμφωνία εγώ αποχωρώ από το Ποτάμι. Δηλαδή οτι είμαι ο 5ος και εκβιάζω ας πούμε τον καραγκιόζη ότι αν ψηφίσεις, θα σου διαλύσω το κόμμα. Αυτά δεν υπάρχουν, δεν κάνω τέτοια».

Ο ίδιος ο κ. Ψαριανός, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Action 24, χαρακτήρισε απαράδεκτο να βγαίνουν στον «αέρα» με αυτόν τον τρόπο ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ υποστήριξε ότι έτσι κι αλλιώς, με την αποχώρηση Αμυρά, είχε ήδη διαλυθεί η ΚΟ του Ποταμιού.

  • Διαβάστε την απάντηση Γεωργιάδη στον Σταύρο Θεοδωράκη (εδώ)

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ωστόσο εμφανίζεται αποφασισμένος να το πάει μέχρι τέλους προκειμένου να αποδειχθεί η επιχείρηση -όπως καταγγέλλει- κοινοβουλευτικής διάλυσης του Ποταμιού (ως ενορχηστρωτές κατονόμασε μάλιστα τους αντιπροέδρους της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη και Αδωνι Γεωργιάδη) και στο πλαίσιο αυτό δεν θα πρέπει να θεωρούνται απίθανες νέες αποκαλύψεις ηχογραφημένων τοποθετήσεων.

Μαυρωτάς: Η σχέση μας με τη ΝΔ έχει τραυματιστεί

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί, είναι η δήλωση που έκανε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, στον ραδιοσταθμό News 24/7.

«Η σχέση του Ποταμιού με τη ΝΔ έχει τραυματιστεί» τόνισε, προεξοφλώντας ότι οι κ.κ. Αμυράς και Ψαριανός θα είναι υποψηφίοι στις επικείμενες εθνικές εκλογές με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. παρά την κατηγορηματική διάψευση της Πειραιώς).

“Η φωνή η δική μας για τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφραζε χιλιάδες συμπολίτες μας από την κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά που είναι αντίθετοι προς την κυβέρνηση αλλά θετικοί ως προς τη συμφωνία. Μιλώντας για τις μετεκλογικές δεν μπορούμε να προσπεράσουμε έτσι αυτό που έγινε. Συγκλίνουμε σε πολλούς τομείς, όπως στην παιδεία και στη δημόσια διοίκηση, αλλά έχει τραυματιστεί η σχέση μας με τη ΝΔ. Η γνώμη μου είναι ότι οι κ.κ. Αμυράς και Ψαριανός θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ. Είναι σαφείς οι ενδείξεις ότι έφυγαν από το Ποτάμι καθ υπόδειξιν της ΝΔ. Αν γίνουν ταυτόχρονα οι ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές θα κατέβουμε και στις δύο. Το ίδιο ισχύει αν γίνουν τον Οκτώβριο», ανέφερε στη συνέντευξή του ο κ. Μαυρωτάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...