433
| InTime News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

ΝΔ: Σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2023, 11:10
|InTime News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

ΝΔ: Σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2023, 11:10

Την ελπίδα «ο κ. Τσίπρας και τα μέλη του κόμματός του να αναλύσουν και τα αίτια της νίκης του υποψηφίου που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη Ροδόπη», του Οζγκιούρ Φερχάτ, κατά τη «σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ασχοληθεί με την ανάλυση των αιτιών της εκλογικής ήττας σε όλη την επικράτεια και με τις βουλευτικές του λίστες», εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Ακης Σκέρτσος σε ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί του Σαββάτου, αφήνοντας αιχμές για τον εν λόγω βουλευτή.

«Η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού», επισήμανε ο ίδιος.

Διευκρίνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι ξεκάθαρη: δεν εντάσσονται όλοι οι μειονοτικοί βουλευτές σε αυτή την κατηγορία. Η Ελλάδα και το κόμμα μας τάσσεται σταθερά υπέρ των μειονοτικών δικαιωμάτων, με ισονομία και ισοπολιτεία για όλους τους έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος».

Ωστόσο, «κάποια κόμματα όφειλαν να είναι πολύ πιο προσεκτικά στις επιλογές τους», τόνισε ο κ. Σκέρτσος, παραπέμποντας στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο «Πρώτο Θέμα», όπου διατυπώνεται η ίδια κριτική.

Υπενθυμίζεται ότι η Ροδόπη ήταν η μόνη εκλογική περιφέρεια η οποία βάφτηκε «ροζ» στον χάρτη των εκλογών της 21ης Μαΐου. Πρώτος σε ψήφους στη συγκεκριμένη περιφέρεια ήρθε ο μουσουλμάνος Οζγκιούρ Φερχάτ του ΣΥΡΙΖΑ με 12.208 σταυρούς.

Ο τελευταίος, μόλις μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, είχε δηλώσει στη μειονοτική ιστοσελίδα birlikgazetesi.org πως θα καταβάλει προσπάθειες για τη βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Με αφορμή τοποθετήσεις όπως η παραπάνω στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταγγείλει την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη, τόσο πριν από τις εκλογές όσο και μετά.

Χαρακτηριστική ήταν η σχετική ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, στις 22 Μαΐου:

«Συγχαρητήρια στο τουρκικό προξενείο που για άλλη μια φορά κατάφερε να παρέμβει στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη! Συγχαρητήρια και σε όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι τους ως βουλευτή στη Ροδόπη. Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή!».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...