225
|

ΝΔ: «Η κυβέρνηση να ενημερώσει επιτέλους για τον αριθμό των αγνοουμένων»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2018, 16:35

ΝΔ: «Η κυβέρνηση να ενημερώσει επιτέλους για τον αριθμό των αγνοουμένων»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2018, 16:35

Η κυβέρνηση γνώριζε από νωρίς για την ύπαρξη νεκρών από την τραγωδία στο Μάτι, αλλά απέκρυψε την αλήθεια από τους πολίτες, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Εγκαλεί ακόμη την κυβέρνηση για σύγχυση και ψέματα και ζητά άμεση ενημέρωση των πολιτών.

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε  ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες.

Κυρίως όμως οφείλει να ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.

Ο πόνος της ελληνικής κοινωνίας είναι μεγάλος. Δεν χρειάζεται επιπλέον σύγχυση και επιπλέον ψέματα».

Απάντηση του Μαξίμου

Από την πλευρά της η κυβέρνηση απαντά στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας ότι «την ώρα που ακόμη ψάχνουμε τους νεκρούς μας, η ΝΔ με τα ΜΜΕ που την στηρίζουν έχουν επιδοθεί σε απίστευτη τυμβωρυχία με μόνο στόχο το πολιτικό όφελος.

» Δεν υπάρχει προηγούμενο κρίσης όπου η ενημέρωση για όλα τα δεδομένα της τραγωδίας να ήταν τόσο άμεση και μάλιστα από τον ίδιο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, οποίος έκανε έκτακτη ενημέρωση στις δυο και μισή, αμέσως μόλις έφτασαν στο κέντρο επιχειρήσεων οι πρώτες πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής.

» Η προσπάθεια της ΝΔ να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αποτελεί ντροπή που ανήκει αποκλειστικά στον αρχηγό της, ο οποίος και την καθοδηγεί από το παρασκήνιο».