544
Η Χαλίμα Αντεν φωτογραφίζεται με μπουρκίνι για το Sports Illustrated | Instagram

Μοντέλο με μπουρκίνι για πρώτη φορά στο Sports Illustrated

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2019, 11:13
Η Χαλίμα Αντεν φωτογραφίζεται με μπουρκίνι για το Sports Illustrated
|Instagram

Μοντέλο με μπουρκίνι για πρώτη φορά στο Sports Illustrated

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2019, 11:13

Τη Χαλίμα Αντεν, ένα μοντέλο από τη Σομαλία, με χιτζάμπ και μπουρκίνι συμπεριλαμβάνει το Sports Illustrated στο παραδοσιακό ετήσιο τεύχος του με μαγιό.

Η Αντεν, που μεγάλωσε στην Κένυα σε καταυλισμό προσφύγων και διαμένει στις ΗΠΑ από τα επτά της χρόνια, είναι το πρώτο μοντέλο με χιτζάμπ, που κοσμεί τα εξώφυλλα αμερικανικών περιοδικών και παίρνει μέρος σε επιδείξεις μόδας.

«Βλέπουμε πια πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και άλλες επιτυχημένες γυναίκες, που φορούν χιτζάμπ και αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε. Είναι τιμή μου που το Sports Illustrated πήρε την πρωτοβουλία να δείξει την ομορφιά γυναικών που είναι ντυμένες έτσι», λέει η ίδια.

Η Χαλίμα Αντεν με ένα ακόμα μπουρκίνι στο ειδικό τεύχος του περιοδικού

Κάποιοι δεν συμφωνούν όμως με την Αντεν και τονίζουν ότι το να δημοσιεύεις φωτογραφίες με μπουρκίνι σε περιοδικό που απευθύνεται κυρίως σε άντρες, δεν βοηθά σε κάτι τις γυναίκες μουσουλμάνες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

“I never really felt represented, because I never could flip through a magazine and see a girl who was wearing a hijab.” @halima #shatteringperceptions #SISwim • • • @hemingwayscollection @officialkenyaairways #HemingwaysWatamu #LetKQTakeYouThere

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sports Illustrated Swimsuit (@si_swimsuit) στις

Σύμφωνα με το BBC, το μπουρκίνι σχεδιάστηκε από την Αχέντα Ζανέτι, μουσουλμάνα στην Αυστραλία, που λέει ότι σκοπός της ήταν να μπορούν οι μουσουλμάνες να απολαμβάνουν και αυτές τις παραλίες της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...